Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Apelsīnu un aveņu ievārījums
Viegla
līdz 2 h
1 personām
Sastāvdaļas
500 g apelsīnu
500 g cukura
200 g aveņu
½ tējkarotes rīvēta ingvera
Pagatavošana
Apelsīnus rūpīgi nomazgā ar karstu, ja iespējams – verdošu ūdeni. Iesaku izvēlēties bez pesticīdiem audzētus apelsīnus, jo šajā receptē būs jāizmanto arī to miza.
Apelsīnus noslauka un ar visu mizu sagriež plānās šķēlēs. Apelsīnus liek katliņā, pievieno cukuru, ingveru un karsē, ik pa laikam apmaisot. Vāra, līdz cukurs izkusis, ļauj tam mazliet pakarsēties un noņem no uguns. Atstāj uz 1 stundu ievilkties.
Kad ievārījums ievilcies, pievieno avenes un vēlreiz uz nelielas uguns uzvāra to. Uzglabā nelielās burciņās vēsā un tumšā vietā.
Komentāri: