Apelsīnu un aveņu ievārījums

Viegla
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g apelsīnu
  • 500 g cukura
  • 200 g aveņu
  • ½ tējkarotes rīvēta ingvera

Pagatavošana

  1. Apelsīnus rūpīgi nomazgā ar karstu, ja iespējams – verdošu ūdeni. Iesaku izvēlēties bez pesticīdiem audzētus apelsīnus, jo šajā receptē būs jāizmanto arī to miza.
  2. Apelsīnus noslauka un ar visu mizu sagriež plānās šķēlēs. Apelsīnus liek katliņā, pievieno cukuru, ingveru un karsē, ik pa laikam apmaisot. Vāra, līdz cukurs izkusis, ļauj tam mazliet pakarsēties un noņem no uguns. Atstāj uz 1 stundu ievilkties.
  3. Kad ievārījums ievilcies, pievieno avenes un vēlreiz uz nelielas uguns uzvāra to. Uzglabā nelielās burciņās vēsā un tumšā vietā.