Apelsīnu semifreddo

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Semifreddo ir itāļu saldais ēdiens, saldējuma aizvietotājs. Augļu sulai tiek jaukts klāt dabisks jogurts un svaigais siers. Deserta pagatavošana ir vienkārša, un par šo recepti noteikti priecāsies visi “ātro” un veselīgo ēdienu piekritēji. Saldais ēdiens ir jāgatavo dienu iepriekš, jo tam ir nepieciešams laiks atpūtai saldētavā.

Sastāvdaļas

  • 500 g maskarpones siera
  • 500 g turku jogurta
  • 3 ēdamkarotes apelsīnu ievārījuma
  • 25 ml apelsīnu liķiera
  • 4 apelsīni

Pagatavošana

  1. Apelsīnus noskalo. No diviem apelsīniem izspiež sulu.
  2. Bļodā liek jogurtu, apelsīnu sulu un svaigo sieru.
  3. No vienas apelsīna pusītes norīvē miziņu un pievieno bļodas saturam.
  4. Pievieno apelsīnu ievārījumu.
  5. Pievieno apelsīnu liķieri un visu sakuļ ar mikseri vienmērīgā krēmveida masā.
  6. Krēma masu liek nelielos trauciņos un ievieto uz nakti vai vismaz 8 stundām saldētavā.
  7. Pirms pasniegšanas saldo ēdienu izņem no saldētavas un atlaidina vismaz 15 minūtes, lai tas ir nedaudz pakusis. Dekorē ar rīvētām apelsīnu miziņām, apelsīnu šķēlītēm.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnus noskalo. No diviem apelsīniem izspiež sulu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā liek jogurtu, apelsīnu sulu un svaigo sieru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No vienas apelsīna pusītes norīvē miziņu un pievieno bļodas saturam.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno apelsīnu ievārījumu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno apelsīnu liķieri un visu sakuļ ar mikseri vienmērīgā krēmveida masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krēma masu liek nelielos trauciņos un ievieto uz nakti vai vismaz 8 stundām saldētavā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirms pasniegšanas saldo ēdienu izņem no saldētavas un atlaidina vismaz 15 minūtes, lai tas ir nedaudz pakusis. Dekorē ar rīvētām apelsīnu miziņām, apelsīnu šķēlītēm.