Alus mīklā fritētas garneles

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Garda uzkoda siltam laikam – garneles alus mīklas panējumā. Pamēģini kopā ar aliņu, garšos lieliski! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 25 garneles

MĪKLAI

  • 100 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes cepamā pulvera
  • 120 ml piena
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes ūdens70 ml tumšā alus

PANĒŠANAI

  • milti
  • sāls
  • pipari
  • augu eļļa

MĒRCEI

  • 300 g turku jogurta
  • sula no ½ citrona
  • 4 marinēti gurķi

Pagatavošana

  1. Garnelēm noņem galvu un notīra čaumalas.
  2. Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā.
  3. Pievieno pienu, eļļu un ūdeni. Visu samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  4. Pievieno alu, apmaisa.
  5. Panējumam sajauc kopā miltus, sāli un piparus, un tajā apviļā notīrītās garneles.
  6. Eļļu uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  7. Garneles pa vienai mērc alus mīklā un liek uzkarsētajā eļļā.
  8. Cep karstajā eļļā aptuveni 2–3 minūtes, pusceļā apgriežot uz otru pusi, līdz mīkla kraukšķīga un zeltaini brūna.
  9. Liek bļodā, kas izklāta ar papīra dvieļiem, lai tie uzsūktu lieko eļļu.
  10. Pagatavo mērci, bļodiņā sajaucot jogurtu, citronu sulu un smalki sagrieztus marinētos gurķus.