Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Alus mīklā fritētas garneles
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Garda uzkoda siltam laikam – garneles alus mīklas panējumā. Pamēģini kopā ar aliņu, garšos lieliski! #piegalda
Sastāvdaļas
25 garneles
MĪKLAI
100 g miltu
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes cepamā pulvera
120 ml piena
1 ēdamkarote olīveļļas
2 ēdamkarotes ūdens70 ml tumšā alus
PANĒŠANAI
milti
sāls
pipari
augu eļļa
MĒRCEI
300 g turku jogurta
sula no ½ citrona
4 marinēti gurķi
Pagatavošana
Garnelēm noņem galvu un notīra čaumalas.
Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā.
Pievieno pienu, eļļu un ūdeni. Visu samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Pievieno alu, apmaisa.
Panējumam sajauc kopā miltus, sāli un piparus, un tajā apviļā notīrītās garneles.
Eļļu uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
Garneles pa vienai mērc alus mīklā un liek uzkarsētajā eļļā.
Cep karstajā eļļā aptuveni 2–3 minūtes, pusceļā apgriežot uz otru pusi, līdz mīkla kraukšķīga un zeltaini brūna.
Liek bļodā, kas izklāta ar papīra dvieļiem, lai tie uzsūktu lieko eļļu.
Pagatavo mērci, bļodiņā sajaucot jogurtu, citronu sulu un smalki sagrieztus marinētos gurķus.
Komentāri: