Krēmam
Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
Mazā katliņā lej alu, sviestu, olu un iesijā kakao. To liek uz plīts un uz mazas uguns kausē, kamēr sviests izkusis.
Atsevišķā traukā iesijā miltus, sodu un pievieno cukuru. Visu rūpīgi samaisa, un pievieno alus maisījumu. Ar putojamo slotiņu to iemaisa, pēc tam pievieno krējumu. Maisa tik ilgi, kamēr visas sastāvdaļas sajaukušās.
Mafinu metāla formā ievieto cepamos papīriņus. Ar mīklu aizpilda 2/3 no formiņas. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Atsevišķā traukā samaisa krēmsieru kopā ar brūno cukuru, un ļauj tam ievilkties 5 minūtes Tikmēr citā bļodā ar mikseri puto sviestu, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Beigās sviestam pievieno krēmsieru, un visu vēlreiz kārtīgi saputo. Masu pilda konditorejas maisiņā, un dekorē atdzisušus kapkeikus.
Sveiki. ja alu nepievienu, var ko citu pievienot alu vieta?
Var aizvietot ar vairāk kakao + ūdeni vai kafiju, bet garša nebūs tik izteiksmīga un īpaša, kā gatavojot ar alu.