Alū vārītas mīdijas

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Mīdijas, iespējams, nav tipiskākais piknika ēdiens, taču manā gaumē tas ir viens no omulīgākajiem ēdieniem, jo, ēdot tās ar rokām, visiem kopā no viena katla, raisās ne tikai labas emocijas, bet arī sarunas.

Pierasts, ka mīdijas vāra baltvīnā, pievienojot dažādas garšas. Taču nav nekas neparasts, ja tās tiek gatavotas alū. Gatavošanai lielākoties izmanto tumšo alu, kas piešķir izteiktu garšu. Taču, izmantojot gaišo alu, garša būs maigāka, vairāk izcelsies pievienoto garšaugu notis.

Sastāvdaļas

  • 2 kg saldētu mīdiju
  • 500 ml 1664 gaišā alus
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 selerijas kāti
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 50 g sīpolu
  • svaigi pētersīļi
  • 1 burkāns

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo piedevas. Selerijas kātus sagriež mazos gabaliņos. Puravu notīra un gan balto, gan daļēji zaļo daļu sagriež smalkās ripiņās. Sasmalcina ķiplokus un sakapā sīpolu.
  2. Burkāna pievienošana nav obligāta, bet tas piešķir patīkamu garšu. Ja izlemsiet pievienot burkānu, tad sarīvējiet to.
  3. Lielā katlā ar biezu dibenu liek sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Sautē, līdz tie ir mīksti. Pievieno visus pārējos sagrieztos dārzeņus, pasautē tos (ja liekas, ka sviesta par maz, pievieno vēl), līdz tie kļūst mazliet mīkstāki. Pievieno mazliet alu, un sautē dārzeņus. Pievieno vēl alu (gandrīz visu), un, kad alus uzmetis pirmo burbuli, pievieno mīdijas un uzliek katlam vāku. Tās vāra, līdz tās ir pilnībā atvērušās (tās, kas paliek ciet, nav ēdamas). Kad mīdijas atvērušās, pievieno mazliet saldā krējuma (tikai tik, lai mērci ir krēmīgāka) un uzvāra. Viss gatavs!
  4. Pagaršo mērci, lai zinātu, vai nepieciešams sāls.
  5. Pasniedz siltas, pārkaisītas ar svaigiem pētersīļiem. Ēd kopā ar svaigu maizi, zaļiem salātiem vai kraukšķīgiem frī kartupeļiem!