fbpx

Alfajores

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 2 h
4 personām

Alfajores ir viens no tipiskākajiem čīliešu saldumiem, kas nopērkams gandrīz katrā kioskā. Kukurūzas ciete cepumiem dod irdenu un maigu tekstūru, bet tā sauktais dulce de leche (tulkojumā – piena saldums) satur cepumus kopā.

Sastāvdaļas

  • 130 g kukurūzas cietes
  • 100 g miltu + vēl, ja nepieciešams
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sodas
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 65 g cukura
  • 2 lieli olu dzeltenumi
  • 1 ēdamkarote pisco vai brendija (pēc izvēles)
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 400 g vārīta iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – kukurūzas cieti, miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli, visu kārtīgi samaisa.
  2. Citā bļodā ar vidējo ātrumu aptuveni 3 minūtes sviestu puto kopā ar cukuru, līdz masa ir viendabīga, uzputota un gaišas krāsas. Pievieno olu dzeltenumus, alkoholu, vaniļas ekstraktu un saputo, līdz viss ir viendabīgs. Pievieno sauso maisījumu, un ar lēnu ātrumu miksē, kamēr masa viendabīga.
  3. Mīklu saveļ bumbā un izveido mīklas disku, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī līdz tā ir sastingusi (vismaz uz 1 stundu).
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C temperatūrai, 2 cepamās plātnes noklāj ar cepamo papīru.
  5. Uz iemiltotas virsmas mīklu izrullē aptuveni 0,5 cm biezu. Ar apaļu formiņu izgriež 5 cm/dm lielus cepumus.
  6. Cepumus liek uz cepamā papīra, un pannas pa vienai liek cepeškrāsnī (vispirms izcep vienu, tad otru). Cep aptuveni 13–16 minūtes, līdz cepumi apakšpusē ir viegli zeltaini. Ļauj tiem pilnībā atdzist.
  7. Pusi cepumu apgriež otrādi, un uz katra liek 2 tējkarotes vārītā iebiezinātā piena. Otru cepumu liek virsū un viegli piespiež.

Komentāri:

Jūsu komentārs: