Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Alfajores
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Alfajores ir viens no tipiskākajiem čīliešu saldumiem, kas nopērkams gandrīz katrā kioskā. Kukurūzas ciete cepumiem dod irdenu un maigu tekstūru, bet tā sauktais dulce de leche (tulkojumā – piena saldums) satur cepumus kopā.
Sastāvdaļas
130 g kukurūzas cietes
100 g miltu + vēl, ja nepieciešams
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarotes sodas
¼ tējkarotes sāls
110 g sviesta istabas temperatūrā
65 g cukura
2 lieli olu dzeltenumi
1 ēdamkarote pisco vai brendija (pēc izvēles)
½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
400 g vārīta iebiezinātā piena
Pagatavošana
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – kukurūzas cieti, miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli, visu kārtīgi samaisa.
Citā bļodā ar vidējo ātrumu aptuveni 3 minūtes sviestu puto kopā ar cukuru, līdz masa ir viendabīga, uzputota un gaišas krāsas. Pievieno olu dzeltenumus, alkoholu, vaniļas ekstraktu un saputo, līdz viss ir viendabīgs. Pievieno sauso maisījumu, un ar lēnu ātrumu miksē, kamēr masa viendabīga.
Mīklu saveļ bumbā un izveido mīklas disku, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī līdz tā ir sastingusi (vismaz uz 1 stundu).
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C temperatūrai, 2 cepamās plātnes noklāj ar cepamo papīru.
Uz iemiltotas virsmas mīklu izrullē aptuveni 0,5 cm biezu. Ar apaļu formiņu izgriež 5 cm/dm lielus cepumus.
Cepumus liek uz cepamā papīra, un pannas pa vienai liek cepeškrāsnī (vispirms izcep vienu, tad otru). Cep aptuveni 13–16 minūtes, līdz cepumi apakšpusē ir viegli zeltaini. Ļauj tiem pilnībā atdzist.
Pusi cepumu apgriež otrādi, un uz katra liek 2 tējkarotes vārītā iebiezinātā piena. Otru cepumu liek virsū un viegli piespiež.
Komentāri: