Aleksandra groziņi ar Šarlotes krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
15 personām

Sastāvdaļas

Groziņiem

  • 100 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • naža gals sodas
  • 1 ēdamkarote 9% galda etiķa
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote sukāžu vai rīvēta miziņa no 1 citrona
  • groziņu formiņas cepšanai

Šarlotes krēmam

  • 1 ola
  • 0,5 glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 glāze piena
  • 200 g sviesta

Vidus pildījumam

  • 100 g skāba ievārījuma
  • žāvētas plūmes, sukādes vai svaigi augļi
  • 5–6 groziņu cepumi

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām – kanēli, citrona miziņu vai sukādes gabaliņiem. Sodu nodzēš ar galda etiķi un pievieno masai.
  2. Sviesta un cukura masai pievieno miltus un visu samīca, lai mīkla ir mīksta un vijīga.
  3. Mīklu ar rokām izrullē garenā desā un sagriež 30 vienādos gabaliņos.
  4. Katru mīklas gabaliņu izlīdzina formiņās, sākot ar malām. No atlikušās mīklas izveido apaļus cepumiņus. Formiņas nav nepieciešams ietaukot, jo mīkla ir diezgan trekna. Cep 200 °C temperatūrā, kamēr groziņi kļūst zeltaini brūni. Mazliet atdzesē un izņem no formiņām.
  5. Gatavo krēmu. Katliņā sakuļ olu ar cukuru, miltiem un pienu. Visu uzvāra un, kad krēms uzmet burbuli, noņem no uguns, un atdzesē līdz remdenai temperatūrai.
  6. Sviestu saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura.
  7. Pievieno pa karotei remdenā krēma un nepārtraukti puto.
  8. Putojot pievieno nedaudz stiprā alkohola.
  9. Atsevišķi izceptos cepumiņus sastampā ar kartupeļu stampu, pievieno 100 g ievārījuma vai želejas, 3 ēdamkarotes Šarlotes krēma un mazliet stiprā alkohola – ruma vai brendija. Var izmantot arī esenci. Visu saputo kopā viendabīgā masā. Kad groziņi atdzisuši, katrā liek tējkaroti cepumu masas, virsū ar konditorejas šprici pilda krēmu.
  10. Dekorē ar žāvētu plūmi, sukādēm vai svaigiem augļiem.
  11. Pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Variācijas par tēmu:

Ja vēlaties groziņus vēl sulīgākus, viduča pildījuma – cepumu masas – vietā lietojiet biezas konsistences ievārījumu vai džemu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām – kanēli, citrona miziņu vai sukādes gabaliņiem. Sodu nodzēš ar galda etiķi un pievieno masai.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviesta un cukura masai pievieno miltus un visu samīca, lai mīkla ir mīksta un vijīga.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu ar rokām izrullē garenā desā un sagriež 30 vienādos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru mīklas gabaliņu izlīdzina formiņās, sākot ar malām. No atlikušās mīklas izveido apaļus cepumiņus. Formiņas nav nepieciešams ietaukot, jo mīkla ir diezgan trekna. Cep 200 °C temperatūrā, kamēr groziņi kļūst zeltaini brūni. Mazliet atdzesē un izņem no formiņām.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo krēmu. Katliņā sakuļ olu ar cukuru, miltiem un pienu. Visu uzvāra un, kad krēms uzmet burbuli, noņem no uguns, un atdzesē līdz remdenai temperatūrai.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno pa karotei remdenā krēma un nepārtraukti puto.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Putojot pievieno nedaudz stiprā alkohola.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķi izceptos cepumiņus sastampā ar kartupeļu stampu, pievieno 100 g ievārījuma vai želejas, 3 ēdamkarotes Šarlotes krēma un mazliet stiprā alkohola – ruma vai brendija. Var izmantot arī esenci. Visu saputo kopā viendabīgā masā. Kad groziņi atdzisuši, katrā liek tējkaroti cepumu masas, virsū ar konditorejas šprici pilda krēmu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekorē ar žāvētu plūmi, sukādēm vai svaigiem augļiem.

Pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri: