Groziņiem
Šarlotes krēmam
Vidus pildījumam
Variācijas par tēmu:
Ja vēlaties groziņus vēl sulīgākus, viduča pildījuma – cepumu masas – vietā lietojiet biezas konsistences ievārījumu vai džemu.
Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām – kanēli, citrona miziņu vai sukādes gabaliņiem. Sodu nodzēš ar galda etiķi un pievieno masai.
Sviesta un cukura masai pievieno miltus un visu samīca, lai mīkla ir mīksta un vijīga.
Mīklu ar rokām izrullē garenā desā un sagriež 30 vienādos gabaliņos.
Katru mīklas gabaliņu izlīdzina formiņās, sākot ar malām. No atlikušās mīklas izveido apaļus cepumiņus. Formiņas nav nepieciešams ietaukot, jo mīkla ir diezgan trekna. Cep 200 °C temperatūrā, kamēr groziņi kļūst zeltaini brūni. Mazliet atdzesē un izņem no formiņām.
Gatavo krēmu. Katliņā sakuļ olu ar cukuru, miltiem un pienu. Visu uzvāra un, kad krēms uzmet burbuli, noņem no uguns, un atdzesē līdz remdenai temperatūrai.
Sviestu saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura.
Pievieno pa karotei remdenā krēma un nepārtraukti puto.
Putojot pievieno nedaudz stiprā alkohola.
Atsevišķi izceptos cepumiņus sastampā ar kartupeļu stampu, pievieno 100 g ievārījuma vai želejas, 3 ēdamkarotes Šarlotes krēma un mazliet stiprā alkohola – ruma vai brendija. Var izmantot arī esenci. Visu saputo kopā viendabīgā masā. Kad groziņi atdzisuši, katrā liek tējkaroti cepumu masas, virsū ar konditorejas šprici pilda krēmu.
Dekorē ar žāvētu plūmi, sukādēm vai svaigiem augļiem.
Pārkaisa ar pūdercukuru.
Kas varetu būt par alternatīvu kroziņiem?
http://www.saulesjoga.lv -rokurokā ar ēšanu.
Gala iznākums ir diezgan burvīgs, paldies par ideju!
http://kidsgazette.lv/
Paldies! Burvīgi sanāk!