Variācijas par tēmu:
Aknu plācenīšiem rīvmaizi var aizstāt ar miltiem, nepievienojot kartupeļus.
Aknas labi sader ar dažādiem garšaugiem, tāpēc katra saimniece pēc izvēles var pievienot ķiplokus, timiānu vai šķipsniņu muskatrieksta.
Der zināt:
Aknas labāk samalsies, ja pirms malšanas tās, sagrieztas gabaliņos, kādas 10 minūtes ieliksiet saldētavā. Lai aknu garša būtu izteikti maiga, aknas pirms gatavošanas 30 minūtes paturiet pienā.
Aknas un sirdis noskalo, aknām novelk plēves, sagriež nelielos gabaliņos un samaļ.
Kartupeļus un sīpolu notīra, noskalo un samaļ vai sarīvē uz vidēji rupjās rīves.
Maizes šķēles izmērcē pienā.
Bļodā liek sarīvētos kartupeļus, sīpolus un pievieno samalto gaļu.
Pievieno izmērcēto maizi, pāris šķipsniņu sāls un piparus.
Pievieno 3 ēdamkarotes rīvmaizes un visu samaisa viendabīgā masā. Ja masa ir ļoti mīksta, pievieno vēl nedaudz rīvmaizes.
Pārējo rīvmaizi sajauc ar sezama sēkliņām.
Ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus un apvārta tos sagatavotajā maisījumā. Ja masa ir ķepīga, tad kotletītēm rīvmaizi uzkaisa pa virsu.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep plācenīšus no abām pusēm skaisti brūnus.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
Komentāri: