Ābolu zefīri

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 30 g želatīna
  • 200 ml ūdens
  • 150 g cukura
  • 200 g ābolu biezeņa (4 lieli āboli, 100 g cukura, 1 vaniļas pāksts)
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • šķipsna melno piparu

 

  • 50 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež. Pievieno cukuru, vaniļu un vāra ~ 15 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc tam ābolus sablendē, un biezeni izspiež cauri sietam. Gala rezultātā jāsanāk smalkam biezenītim.
  2. Nelielā bļodiņā ber želatīnu un aplej ar ⅓ ūdens. Ļauj tam uzbriest. Katliņā aplej cukuru ar atlikušo ūdeni, pievieno ābolu biezeni un kanēli. Pievieno uzbriedušo želatīnu un silda, kamēr želatīns un cukurs ir izšķīdis, bet neļauj uzvārīties. Masu lej bļodā un puto ilgi, ilgi, kamēr šķidrums pārvērties putās un kļuvis balts. Tas var aizņemt ~ 10–15 minūtes.
  3. Saputoto zefīru liek konditorejas maisā ar zvaigznītes uzgali un izspiež vienādas rozītes uz cepamā papīra, kas ir nobārstīts ar pūdercukuru. Arī zefīru augšpusītes nober ar pūdercukuru. Ja iespējams, pārklāj tos ar tīru dvieli vai pārtikas plēvi, lai neapkalst. Atstāj istabas temperatūrā sacietēt ~ 2–3 stundas.