Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ābolu zefīri
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
30 g želatīna
200 ml ūdens
150 g cukura
200 g ābolu biezeņa (4 lieli āboli, 100 g cukura, 1 vaniļas pāksts)
1 ēdamkarote kanēļa
šķipsna melno piparu
50 g pūdercukura
Pagatavošana
Ābolus nomizo un sagriež. Pievieno cukuru, vaniļu un vāra ~ 15 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc tam ābolus sablendē, un biezeni izspiež cauri sietam. Gala rezultātā jāsanāk smalkam biezenītim.
Nelielā bļodiņā ber želatīnu un aplej ar ⅓ ūdens. Ļauj tam uzbriest. Katliņā aplej cukuru ar atlikušo ūdeni, pievieno ābolu biezeni un kanēli. Pievieno uzbriedušo želatīnu un silda, kamēr želatīns un cukurs ir izšķīdis, bet neļauj uzvārīties. Masu lej bļodā un puto ilgi, ilgi, kamēr šķidrums pārvērties putās un kļuvis balts. Tas var aizņemt ~ 10–15 minūtes.
Saputoto zefīru liek konditorejas maisā ar zvaigznītes uzgali un izspiež vienādas rozītes uz cepamā papīra, kas ir nobārstīts ar pūdercukuru. Arī zefīru augšpusītes nober ar pūdercukuru. Ja iespējams, pārklāj tos ar tīru dvieli vai pārtikas plēvi, lai neapkalst. Atstāj istabas temperatūrā sacietēt ~ 2–3 stundas.
Komentāri: