Nomizo ābolus, izņem tiem serdi un sagriež apmēram 2–3 cm biezās ripiņās.
Pagatavo mīklas masu. Traukā sajauc kviešu miltus, rīsu miltus, cukuru un sāli. Sausajam maisījumam pakāpeniski pievieno ūdeni un maisa, līdz masa ir viendabīga. Pēc konsistences tai jābūt nedaudz biezākai nekā pankūku mīklai.
Pagatavo drumstalas. Bļodā liek miltus un iemaisa tajos mīkstu sviestu istabas temperatūrā, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa. Vislabāk tas izdosies, ja to dara ar pirkstiem. Kad drumstalu masa izveidota, iemaisa tajā brūno cukuru un auzu pārslas.
Ābolu riņķīšus sākumā iemērc mīklas masā, tad rūpīgi apviļā drumstalu masā.
Kad tas ir izdarīts, ābolus novieto uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru, un liek cepeškrāsnī cepties uz 25–30 minūtēm.
Pēc cepšanas ābolu virtuļiem ļauj pilnībā atdzist un tad dekorē pēc izvēles. Dekorēšanai var izmantot žāvētas ogas, sasmalcinātus riekstus, putukrējumu vai jebkāda cita veida krēmu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: