Āboli tiek dēvēti par vissenāko kultivēto augli pasaulē. Tie ir garšīgi gan svaigi, gan dažādi pagatavoti. Piedāvājam pagatavot sacepumu, kurā draudzīgi sadzīvo āboli, rozīnes un kuskuss. Pasniedziet to ar jogurtu vai saldējumu!
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
2. Katliņā ielej sulu, pievieno noskalotas rozīnes, kardamonu, cukuru un kanēli. Visu uzkarsē.
3. Kuskusu ieber bļodiņā un pārlej ar verdošo sulu. Apmaisa un atstāj ~ 10 minūtes, līdz kuskuss uzbriedis.
4. Ar eļļu ietaukotā karstumizturīgā cepamā veidnē liek uzbriedināto kuskusu.
5. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes kārto virs kuskusa un visu pārkaisa ar cukuru un kanēli.
6. Cep cepeškrāsnī ~ 25 minūtes.
7. Pasniedz siltu vai aukstu ar turku jogurtu vai saldējumu.
Pilnīgs dizāsters. Taisījām kopā ar draudzeni. Iesaucām to par nabagu ēdienu. Pat negribējās to garšot.