Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ābolu un bumbieru smalkmaizītes
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Kā sevi palutināt garas darba nedēļas beigās? Protams, ar kādu gardu našķi, tādēļ pagatavo ābolu un bumbieru smalkmaizītes pats. #piegalda
Sastāvdaļas
2 āboli (‘Gala’ vai citas šķirnes saldi āboli)
2 bumbieri
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote malta kanēļa
220 g brūnā cukura
miziņa no 1 citrona
50 g miltu
500 g saldētas kārtainās mīklas
1 ola
pūdercukurs
Pagatavošana
Nomizo bumbierus un ābolus, sagriež tos kubiņos.
Lielā pannā izkausē sviestu. Pievieno sagrieztos augļus, maltu kanēli, brūno cukuru un sarīvētu citrona miziņu.
Visu karsē uz vidējas uguns aptuveni 7–8 minūtes, līdz augļi mīksti.
Pievieno miltus un iemaisa, tad ņem nost no uguns un pilnībā atdzesē.
Kārtainās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā, sagriež vienāda izmēra kvadrātos un katrā apmēram 1 cm no malas pa perimetru veic iegriezumu (veidojot tādus kā divus L burtus, ko nesavieno kopā).
Katra mīklas kvadrāta viducī liek pa ēdamkarotei pagatavotās masas. Izmantojot otiņu, mīklas malas apsmērē ar sakultu olu.
Pāri pildījumam pārloka divas pretējās mīklas maliņas, un mīklu arī apsmērē ar sakultu olu.
Maizītes liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25–30 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.
Komentāri: