ĀBOLU UN BRŪKLEŅU PLĀTSMAIZE AR DRUMSTALĀM

Viegla
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 220 g kviešu miltu
  • 170 g auksta sviesta
  • 90 ml auksta kefīra vai paniņu
  • 40 g cukura
  • šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM

  • 400 g ābolu
  • 150 g brūkleņu
  • 50 g kartupeļu cietes
  • 70 g cukura
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas

DRUPAČĀM

  • 200 g kviešu miltu
  • 180 g cukura
  • 180 g sviesta

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā samaisa miltus, cukuru un sāli, pievieno aukstus sviesta gabaliņus, maisa apmēram 10 sekundes, tad pievieno aukstu kefīru vai paniņas un maisa apmēram 10 sekundes, līdz izveidojušās drupačas.
  2. Drupačas izber 26 cm/dm cepamajā formā, ar pirkstiem izlīdzina un piespiež pie pannas pamatnes un malām. Pannu ar mīklu atdzesē ledusskapī apmēram 1 stundu.
  3. Pagatavo drumstalas, ar rokām miltos un cukurā iemīcot aukstu sviestu, tad bļodu ar tām arī atdzesē ledusskapī.
  4. Ābolus pārgriež uz pusēm, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Tām pievieno brūklenes, cukuru, citronu sulu un kartupeļu cieti, samaisa.
  5. Atdzesēto mīklu izņem no ledusskapju, uz tās izklāj ābolu un brūkleņu pildījumu, pārber ar pagatavotajām drumstalām, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 55–60 minūtes.

Komentāri: