Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
ĀBOLU UN BRŪKLEŅU PLĀTSMAIZE AR DRUMSTALĀM
Viegla
līdz 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
220 g kviešu miltu
170 g auksta sviesta
90 ml auksta kefīra vai paniņu
40 g cukura
šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
400 g ābolu
150 g brūkleņu
50 g kartupeļu cietes
70 g cukura
2 ēdamkarotes citronu sulas
DRUPAČĀM
200 g kviešu miltu
180 g cukura
180 g sviesta
Pagatavošana
Virtuves kombainā samaisa miltus, cukuru un sāli, pievieno aukstus sviesta gabaliņus, maisa apmēram 10 sekundes, tad pievieno aukstu kefīru vai paniņas un maisa apmēram 10 sekundes, līdz izveidojušās drupačas.
Drupačas izber 26 cm/dm cepamajā formā, ar pirkstiem izlīdzina un piespiež pie pannas pamatnes un malām. Pannu ar mīklu atdzesē ledusskapī apmēram 1 stundu.
Pagatavo drumstalas, ar rokām miltos un cukurā iemīcot aukstu sviestu, tad bļodu ar tām arī atdzesē ledusskapī.
Ābolus pārgriež uz pusēm, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Tām pievieno brūklenes, cukuru, citronu sulu un kartupeļu cieti, samaisa.
Atdzesēto mīklu izņem no ledusskapju, uz tās izklāj ābolu un brūkleņu pildījumu, pārber ar pagatavotajām drumstalām, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 55–60 minūtes.
Komentāri: