Ābolu un aveņu drumstalmaize

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 210 g miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • šķipsna muskatrieksta
  • 1 vaniļas pāksts
  • 250 ml paniņu
  • 220 + 20 g cukura
  • 40 ml skābā krējuma
  • 3 olas
  • 5 āboli
  • 100 g aveņu (der arī saldētas)

 

DRUMSTALĀM

  • 60 g sviesta
  • 60 g cukura
  • 120 g miltu

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno garšvielas, cepamo pulveri un vaniļas sēkliņas. Otrā traukā sajauc paniņas, olas un cukuru. Abu trauku saturu savieno, rūpīgi samaisa un lej pannā.
  3. Ābolus nomizo, sagriež un liek pannā. Pa virsu pārlej krējumu, kas samaisīts ar atlikušajiem 20 g cukura. Uzber avenes. Beigās pagatavo drumstalas un arī tās pārber pāri plātsmaizei.
  4. Cep krāsnī 45 minūtes.

Komentāri: