Ābolu tiramisu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3 āboli
  • 400 g maskarpones siera
  • 70 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 g saldā krējuma
  • 100 ml kafijas
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 50 g viskija
  • 100 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek uz cepamās pannas un cep krāsnī 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
  2. Pagatavo kafiju un ļauj tai atdzist. Pievieno kanēli un viskiju.
  3. Pagatavo krēmu. Bļodiņā sajauc maskarpones sieru kopā ar sēkliņām no vaniļas pāksts, pūdercukuru un saldo krējumu. Visu puto līdz masa viendabīga.
  4. Glāzē liek kafijā izmērcētus cepumus, pa virsu krēmu, tad ābolus un atkārto.

Komentāri: