Ābolu strūdele

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
10 personām

Vasaras izskaņa un atvasara mūs lutina ar sulīgiem āboliem, un tas nozīmē tikai vienu – laiks aromātiskai un gardai ābolu kūkai! Pateicoties Electrolux cepeškrāsns tvaika režīma funkcijai, ābolu strūdele iegūst kraukšķīgu mīklu ārpusē, bet sulīgu pildījumu iekšpusē, un to lieliski papildinās saldējuma bumba vai karameļu mērce, vai abi divi kopā.

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 250 g sviesta istabas temperatūrā
  • 140 g cukura
  • šķipsna sāls
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 1 kg saldskābu ābolu
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote malta kanēļa
  • sula no ½ citrona
  • 1 ola apsmērēšanai

Pagatavošana

10-12 porcijām

  1. Bļodā liek miltus, sviestu, cukuru, sāli un cepamo pulveri, ko samīca drupačās. Pievieno olu, un visu samīca viendabīgā mīklā. Liek ledusskapī uz stundu.
  2. Ābolus nomizo, izgriež tiem serdes un sagriež mazos gabalos. Liek bļodā, apkaisa ar cukuru, kanēli un apslaka ar citronu sulu.
  3. Mīklu izveltnē lielā kvadrātā, vidū biezā slānī liek ābolus, atstājot brīvus galus.
  4. Loka pāri vienu mīklas pusi un tad otru. Salipina kopā visas spraugas ar mīklu.
  5. Sakuļ olu, un bagātīgi apsmērē ar otu strūdeli. Pārkaisa ar ēdamkaroti cukura.
  6. Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 45 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini brūna.
  7. Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci.