Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ābolu drumstalu tartes
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
Smilšu mīklai:
175 g miltu
25 g pūdercukura
100 g auksta sviesta
1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote ūdens
Krēmam:
3 olu dzeltenumi
20 g kukurūzas cietes
200 g piena vai saldā krējuma
50 g cukura
50 g sviesta
3 āboli
150 g plūmju, aveņu vai citu ogu (var izmantot saldētas)
2 ēdamkarotes cukura
Drumstalām:
50 g cukura
50 g sviesta
100 g miltu
Pagatavošana
Bļodā liek miltus, pūdercukuru un kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem izveido smiltīm līdzīgu konsistenci.
Pievieno olas dzeltenumu un ūdeni un samīca visu kopā, līdz mīkla savēlusies bumbā.
Cepamās formas ietauko ar sviestu un nobārsta ar miltiem. Mīklu izrullē un ieklāj formās. Liekās malas nav nepieciešams nogriezt. Noklāj mīklu ar foliju un ieber tajā baking beans jeb keramikas bumbiņas, lai mīkla nesarautos. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Liek cepties tartes 10–12 minūtes. Pēc tam izņem formas no krāsns, noņem foliju ar bumbiņām un cep vēl 10–15 minūtes, līdz visa mīkla vienmērīgi izcepusies zeltaini brūna.
Tikmēr pagatavo vārīto krēmu. Katliņā lej saldo krējumu. Uz lēnas uguns vāra līdz pirmajiem burbulīšiem.
Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena. Olu dzeltenumiem mazā strūkliņā pievieno silto krējumu, turpinot putot. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā, pievieno sviestu, rūpīgi iemaisa un ļauj lai atdziest.
Atsevišķā katliņā savāra nomizotus ābolus ar ogām un cukuru, līdz āboli kļuvuši mīksti. Atdzesē.
Pagatavo drumstalas. Miltus, sviestu un cukuru liek bļodiņā un ar pirkstiem izveido drumstalas. Izber tās uz cepamās paplātes un cep krāsnī, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas.
Saceptajos groziņos liek vārīto krēmu, savārītos ābolus un pa virsu drumstalas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: