Ābolu čatnijs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābenu ābolu
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • 2 lieli sīpoli
  • 200 g cukura
  • 50 ml balzamiko etiķa
  • 1 vai 2 asie čili pipari
  • 20 g svaiga ingvera
  • 5–6 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  2. Aprikozes noskalo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Čili piparus noskalo, izņem sēklas un smalki sakapā.
  4. Ingvera saknes gabaliņu, sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  5. Ābolus, aprikozes, ķiplokus, čili, ingveru, sīpolus liek katlā un uz lēnas uguns sutina, līdz āboli ir izšķīduši.
  6. Pievieno cukuru, balzamiko etiķi, samaisa un sutina vēl 15 minūtes.
  7. Karstu pilda tīrās, ar verdošu ūdeni izskalotās burkās un aizvāko.