Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Ābolu čatnijs
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
1 kg skābenu ābolu
100 g žāvētu aprikožu
2 lieli sīpoli
200 g cukura
50 ml balzamiko etiķa
1 vai 2 asie čili pipari
20 g svaiga ingvera
5–6 daiviņas ķiploka
1 tējkarote sāls
Pagatavošana
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
Aprikozes noskalo un sagriež mazos gabaliņos.
Čili piparus noskalo, izņem sēklas un smalki sakapā.
Ingvera saknes gabaliņu, sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Ābolus, aprikozes, ķiplokus, čili, ingveru, sīpolus liek katlā un uz lēnas uguns sutina, līdz āboli ir izšķīduši.
Pievieno cukuru, balzamiko etiķi, samaisa un sutina vēl 15 minūtes.
Karstu pilda tīrās, ar verdošu ūdeni izskalotās burkās un aizvāko.
Komentāri: