Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Ābolu–aprikožu putra rīta cēlienam
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
• 180 g auzu pārslu
• 50 g žāvētu aprikožu
• 2 svaigi āboli
• 2 glāzes piena
Pagatavošana
Žāvētas aprikozes aplej ar verdošu ūdeni, patur 2–3 minūtes. Ūdeni nolej un aprikozes sagriež mazos gabaliņos.
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
Ābolus liek katliņā, aplej ar ½ glāzi ūdens un pasautē 5–10 minūtes.
Auzu pārslas liek katliņā pie āboliem, pievieno sagrieztas aprikozes, šķipsniņu sāls un pārlej ar pienu tik daudz, lai visas pārslas būtu nosegtas. Vāra 4–5 minūtes, līdz auzu pārslas ir uzbriedušas.
Pievieno atlikušo pienu un ja putra liekas par biezu – vēl ūdeni, uzvāra un noslēdz liesmu. Tur zem vāka 10 minūtes.
Komentāri: