Āboli drumstalās

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Vai jums ir pazīstama slepena vēlēšanās apēst kūkas virsiņu, nobēdzinot atlikušo maizīti, par spīti labai audzināšanai? Šāds klusais bērnības sapnis, šķiet, ir bijis katram. Ja šīs izjūtas jums nav svešas, piedāvājam risinājumu.

Šī bezgala vienkāršā kūka ir labākā plātsmaizes daļa – ābolu drumstalmaizes virskārta. Brīnumaini, kā turas kopā šīs šķietami trauslās ābolu šķēles sviesta mīklas drumstalās? Pārbaudījām praksē – turas kopā, un pie tam garšo debešķīgi!

Sastāvdaļas

  • 8-10 āboli
  • 1 paciņa jeb 200 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • milti pēc nepieciešamības

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne kausētu, pieber cukuru un miltus.
  3. Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu atstāt pārāk lielus mīklas pikučus.
  4. Apaļo 26 cm diametra tortes veidni ietauko ar eļļu un iekaisa nedaudz miltus. Ābolus ieber veidnē tik daudz, lai tā būtu gandrīz pilna. Sagatavotās drumstalas pārber viscaur pāri āboliem un liek cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Kūka ir gatava, kad drumstalas zeltaini brūnas un āboli čurkstoši.
  5. Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

2. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-2

Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne kausētu, pieber cukuru un miltus.

3. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-3

Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu atstāt pārāk lielus mīklas pikučus.

4. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-4

Apaļo 26 cm diametra tortes veidni ietauko ar eļļu un iekaisa nedaudz miltus. Ābolus ieber veidnē tik daudz, lai tā būtu gandrīz pilna. Sagatavotās drumstalas pārber viscaur pāri āboliem un liek cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Kūka ir gatava, kad drumstalas zeltaini brūnas un āboli čurkstoši.

5. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-5

Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.

Komentāri:

  • Ina saka:

    Paldies par recepti! Vienkārši, ātri, lēti un visai ģimenei garšoja. Arī sātīgi, pietiek 10 personām 😉

  • Inita saka:

    Cik tas IR miltu – peec nepieciesamiibas?!?

  • Luīze saka:

    Paldies par recepti, āboli bija ļoti gardi, bet par drumstalām neko labu nevaru teikt. Pie āboliem tās bija gandrīz jēlas, kā ēstu jēlu mīklu, bet virspusē piedegušas.

  • Alexa saka:

    Ļoti garšīgi sanāca.

  • Iluta saka:

    Vajag uztaisīt krēmu ko smērē iekšā tad būs ļoti garšīgi

  • Evija saka:

    Paldies…vienkārši un ļoti garšīgi….super

  • Ilga saka:

    🙏💌ātri, vienkārši, garšīgi👌”Rīta pārsteigums” mistroju, no tā, kas ir,-samalu “Selgas”cepumus, izmantoju miltu vietā, cukuru pēc garšas-maz, sablenderēju banānu+saldas zemenes vai avenes un pāri ābolu izceptām izceptām drumstalām 🍓😋