Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šis būs ārkārtīgi svaigs un ļoti veselīgs saldais ēdiens ar nedaudz eksotisku garšu.

Sastāvdaļas

  • 0,8 kg melleņu
  • 2 x 400 ml kokosriekstu piena, pa nakti noturēts ledusskapī
  • 1–2 laimi
  • pāris ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 buntīte piparmētru
  • 100 g grauzdētu mandeļu

 

Auzu miltu mīklai:

  • 70 g auzu miltu vai sablendetu auzu pārslu
  • 50 g maltu mandeļu
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • liela šķipsna sāls
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas vai sviesta
  • 3 ēdamkarotes ledusauksta ūdens

Pagatavošana

  1. Mīklai sajauc kopā miltus, cieti un sāli. Pievieno eļļu un ūdeni un ar rokām samīca mīklas masu. Ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm (šis ir svarīgi, lai mīkla turētos kopā).
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperaturai. Mīklu izklāj pa tartes formu, sadursta ar dakšiņu un cep, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  3. Ledusskapī atdzesē miksera putojamās slotiņas un bļodu. Kokosriekstu piena bundžiņas uzmanīgi attaisa un nosmeļ biezo krēmu no piena augšpuses, tas pa nakti būs atdalījies no šķidrās daļas. Dažās bundžiņās tas jau ir sacietējis augšā, tad vienkārši nosmeļ to, liek bļodā un puto ar miksera slotiņām, līdz tas saputojies stingrās putās. Pierīvē tam laima miziņu, piespiež laima sulu un pievieno pūdercukuru pēc garšas, lai labi sabalansējas saldums ar skābumu: labāk lai putukrējums ir nedaudz saldenāks, jo mellenes dos kontrastam svaigu skābenumu.
  4. Divas trešdaļas melleņu sablendē ar piparmētrām un lielāko daļu ielej tartes apakšā. Pa virsu kārto kokosriekstu putukrējumu, pa virsu uzlej atlikušo melleņu mērci un pārber mellenes un dažas piparmētru lapiņas.
  5. Mandeles sasmalcina un pārber pāri pīrāgam.