15 minūšu jūras karūsa Taizemes kokosriekstu piena mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Pie Galda!” virtuvē Uģis gatavo vienu no saviem mīļākajiem comfort food ēdieniem – doradu Taizemes kokosriekstu piena mērcē. Šoreiz Linda viņam piespēlējusi izaicinājumu receptē iekļaut kādu no trim sastāvdaļām, kas atrodama kastē! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 1 šalotes sīpols
  • 30 g ingvera
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 zaļais čili
  • 1 anīsa zvaigzne
  • 1 dorada vai jūras karūsa
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 citronzāle
  • 1 laims
  • 1 banāns
  • 1 buntīte koriandra

Pagatavošana

  1. Notīra un sagatavo zivi cepšanai. Nogriež visas spuras, iztīra iekšas, izņem žaunas.
  2. Notīra ķiplokus, sīpolu un ingveru. Ķiplokus un čili viegli sakapā, sīpolu sagriež šķēlēs, ingveru smalki sakapā.
  3. Pannā viegli apcep sīpolus ar ingveru, pēc dažām minūtēm pievieno ķiplokus un čili.
  4. Pēc tam pannā pievieno zivi, ko apcep no vienas puses, apgriež, pievieno pannai kokosriekstu pienu, anīsa zvaigzni, citronzāli, laima sulu, kapātus kinzas kātus un pavisam nedaudz ūdens.
  5. Pannai liek virsū vāku, un tvaicē zivi 5–7 minūtes, līdz tā ir gatava un mērce savārījusies.
  6. Uz atsevišķas teflona pannas izkausē sviestu un sakaramelizē šķēlēs sagrieztu banānu. Var papildus pievienot brūno cukuru.
  7. Pasniedz zivi bļodā ar svaigu kinzu, pāri zivij liek karamelizētos banānus.

 

Komentāri: