Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
15 minūšu jūras karūsa Taizemes kokosriekstu piena mērcē
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
“Pie Galda!” virtuvē Uģis gatavo vienu no saviem mīļākajiem comfort food ēdieniem – doradu Taizemes kokosriekstu piena mērcē. Šoreiz Linda viņam piespēlējusi izaicinājumu receptē iekļaut kādu no trim sastāvdaļām, kas atrodama kastē! #piegalda
Sastāvdaļas
1 šalotes sīpols
30 g ingvera
4 daiviņas ķiploku
1 zaļais čili
1 anīsa zvaigzne
1 dorada vai jūras karūsa
200 ml kokosriekstu piena
1 citronzāle
1 laims
1 banāns
1 buntīte koriandra
Pagatavošana
Notīra un sagatavo zivi cepšanai. Nogriež visas spuras, iztīra iekšas, izņem žaunas.
Notīra ķiplokus, sīpolu un ingveru. Ķiplokus un čili viegli sakapā, sīpolu sagriež šķēlēs, ingveru smalki sakapā.
Pannā viegli apcep sīpolus ar ingveru, pēc dažām minūtēm pievieno ķiplokus un čili.
Pēc tam pannā pievieno zivi, ko apcep no vienas puses, apgriež, pievieno pannai kokosriekstu pienu, anīsa zvaigzni, citronzāli, laima sulu, kapātus kinzas kātus un pavisam nedaudz ūdens.
Pannai liek virsū vāku, un tvaicē zivi 5–7 minūtes, līdz tā ir gatava un mērce savārījusies.
Uz atsevišķas teflona pannas izkausē sviestu un sakaramelizē šķēlēs sagrieztu banānu. Var papildus pievienot brūno cukuru.
Pasniedz zivi bļodā ar svaigu kinzu, pāri zivij liek karamelizētos banānus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: