Apraksts
PAR AUTORIEM
UZTURA SPECIĀLISTE LIZETE PUGA.
Divu bērnu mamma Lizete Puga ir uztura speciāliste ar 10 gadu pieredzi, seši no tiem aizvadīti Bērnu slimnīcas uztura speciālistes amatā. Pati Lizete bērnībā esot bijusi izvēlīgais ēdājs – neēda ne skolā, ne ārpus mājas. Līdz ar to jautājumi, kas saistīti ar bērnu ēšanas paradumiem, Lizetes dzīvē ir bijuši aktuāli vienmēr, bet padziļinātāka interese par tiem parādījās tieši studiju gados. Lizete uzskata, ka galvenais bērniem ir piedāvāt saprotamu ēdienu un atrast veidus, kā veiksmīgi iekļaut arī tos produktus, kas bērniem garšo mazāk. Lizetes lielākā iedvesma ikdienā ir viņas pacienti, kas zina, ka jāēd tā, lai pašam ir prieks par to!
ŠEFPAVĀRS JĒKABS NAUMOVS.
Divu bērnu tēva Jēkaba Naumova šefpavāra karjera aizsākās pirms 15 gadiem. Jau 16 gadu vecumā viņš sāka apgūt pavārmākslu. Šefpavāra pieredzi guvis tādos izcilos Latvijas restorānos kā “Forest”, “Mākonis” un “Minox”. Jēkabam ir pašam liels prieks gatavot tā, lai ēdiens būtu baudāms un garšotu arī pašiem mazākajiem. Slimnīcas virtuvē Jēkabs vēlējies pacelt latiņu tuvāk restorāna līmenim, un tas ir godam izdevies, ko var novērtēt arī šīs grāmatas lappusēs.
PSIHOTERAPEITE UN PSIHIATRE DR. ILZE MEŽRAUPE.
Dr. Ilze Mežraupe par psihoterapeiti strādā jau 15 gadus un pašlaik ir vadošā speciāliste BKUS bērnu psihiatrijas klīnikas ēšanas traucējumu programmā. Ilze uzskata, ka, lai būtu prieks ēst, ir jāskatās uz lietām veselīgi un jābūt visam līdzsvarā. Ēst gatavošana, savstarpējā komunikācija un sarunas ir pamatā ēstpriekam un veselīgai ēdiena uztverei, tāpēc ir svarīgi ģimenēs ieviest tradīciju ieturēt maltīti kopā pie viena galda.