Renārs Purmalis “Gatavo dabā”

25,00

Dabas šefpavāra Renāra Purmaļa grāmata “Gatavo dabā”. Grāmata aicina lasītāju doties ārā un baudīt dabas skaistumu, kā arī draugu un laba ēdiena klātbūtni. Grāmata ir veidota kā recepšu, eseju un ilustrāciju stāsts par Latvijas skaisto dabu. Tā lieliski kalpos kā iedvesma visiem, kam patīk doties aizrautīgos pārgājienos, kā arī tiem, kam nepieciešams padoms, lai gatavotu ēdienu dabā uz dzīvas uguns.

Grāmatā apkopots vairāk nekā 100 recepšu un 16 skaisti, pārbaudīti pastaigu un pārgājienu maršruti katram gadalaikam, aprakstītas piknika vietas un sniegti praktiski ieteikumi, ko ņemt, vērā, dodoties dabā. Grāmatā receptes kārtotas ēdienkartēs, katru ēdienkarti pieskaņojot konkrētam pārgājiena maršrutam, ko aprakstījis asprātīgais stāstnieks Rvīns Varde un ilustrējusi jaunā ilustratore māksliniece Līva Vilnīte-Panteļejeva. Visus maršrutus šefpavārs Renārs Purmalis ir izbraukājis kopā ar Mareku Blūzmani – fotogrāfu, kurš mīl dabu un ēdienu.

“Jūsu rokās ir starpžanru grāmata – tā ir gan dabas pavārgrāmata, gan tūrisma informācijas centrs. Turklāt izdevums ir pietiekami liels, lai to varētu izmantot pašaizsardzības nolūkos. Nereti receptes nevairās no vietējām dabas veltēm, turklāt tās izklāstītas tik detalizēti un parocīgi, ka noderēs pat nepieredzējušiem lietotājiem, kas meklē internetā, kā uzvārīt ūdeni. Vienam šādam video ir miljons skatījumu, bet tas nu tā. Arī tie, kas vēlas izzināt vietējo dabu pat rokasstiepiena attālumā, atradīs grāmatā enciklopēdiski nenopietnus tekstus par konkrētās takas augiem un dzīvniekiem. Neviens nepārbaudīs, vai jūs dosieties pie dabas un gatavosiet kaut ko ēdamu, bet varētu.”

/Rvīns Varde/

SKU: GDaba Kategorija:

Apraksts

Par autoru:

Renārs Purmalis sevi dēvē par konceptpavāru. Pēc vairāku gadu darbošanās dažādos Latvijas un ārvalstu restorānos viņš ir pievērsies gatavošanai dabā. Ar savu zīmola “Gatavo dabā” Renārs ved cilvēkus pārgājienos un gatavo visiem gardu maltīti. Renāram LTV bijis autorraidījums “ Gatavo dabā”, un nu jau daudzus gadus viņš ir arī žurnāla “Pie Galda!” aktīvs recepšu autors.

Autors par grāmatu:

“Man vienmēr ir bijusi vēlme doties pie dabas, bet visur, kur bijusi gatavošana dabā, līdz šim redzēju tikai desiņas uz uguns, soļanku katlā vai dūmos ceptu baltmaizi. Protams, arī tas ir piedzīvojums, bet es gribēju ko vairāk. Es gribēju īpaši gardu ēdienu pagatavot vietā, kur skaists skats paveras uz priežu silu, vai, skalojot kājas Amatā, ēst svaigu zupu ar katlā ceptu maizi. Gribēju kaut ko ārpus pārgājienu klasiskās ēdienkartes. Kur ir mežs, tur piedzīvojums, un, kur piedzīvojums, tur visiem jābūt paēdušiem. Pie dabas viss garšo labāk. Ja ēdiens ir gards un estētiski baudāms, tad piedzīvojums pie dabas būs īpaši spilgts.”

Papildu informācija

Svars 1,313 kg
Dimensijas 25,5 × 20,5 × 3 cm