Zivs fileja rīsos ar paštaisītu zaļā karija pastu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Zaļā karija pasta ir pieejama gandrīz katrā lielveikalā dažādos iepakojumos – gan paciņās, gan burciņās. To ir ļoti ērti lietot karija ēdieniem, bet tomēr tas nav salīdzināms ar paštaisītu, mājās gatavotu zaļā karija pastu. Ja saņematies drosmei, tad gatavojiet vairākas porcijas uzreiz un uzglabājiet ledusskapī. Ja ne, izmantojiet gatavo variantu.

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas (menca, mintajs, pangasija, ~ 180 g katra)
  • 1 laims
  • 1 buntīte zaļo lociņu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • muskatrieksts
  • 1 laims cepšanai
  • 400 g basmati rīsu

Karija pastai

  • 1 buntīte kinzas
  • 4 cm ingvera saknes
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 vidējs čili pipars
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 5 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 2 laimu sula un rīvēta miziņa
  • veidne cepšanai
  • nedaudz eļļas

Pagatavošana

  1. Zivs fileju sagriež nelielākos gabaliņos.
  2. Liek traukā, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus un uzrīvē nedaudz muskatrieksta.
  3. Pāri pārslaka laima sulu.
  4. Pagatavo karija pastu: ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Kinzu noskalo, smalki sakapā.
  6. Ķiploka daiviņas notīra.
  7. Čili piparu noskalo, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
  8. Blendera traukā liek pusi kinzas zaļumu, ingveru, ķiplokus, čili piparus. Pievieno eļļu.
  9. Pievieno sojas mērci.
  10. Laimus noskalo un norīvē uz smalkās rīves miziņu. Izspiež sulu un pievieno mērces sastāvdaļām.
  11. Visu sablendē viendabīgā masā.
  12. Rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ieber katliņā un pārlej ar ūdeni.
  13. Liek vārīties. Vāra 5 minūtes, pēc tam rīsiem nolej ūdeni.
  14. Rīsus samaisa ar iepriekš pa gatavoto karija pastu.
  15. Cepamo veidni ietauko ar eļļu un ieber rīsus.
  16. Uz rīsiem liek zivs gabaliņus. Laimu sagriež šķēlītēs un liek starp zivs gabaliņiem.
  17. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Liek cepties rīsus un zivis. Cep 15 minūtes.
  18. Pasniedz pēc izvēles pārkaisītu ar atlikušo kinzu un/vai smalki sagrieztiem zaļajiem lociņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs fileju sagriež nelielākos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek traukā, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus un uzrīvē nedaudz muskatrieksta.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pāri pārslaka laima sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo karija pastu: ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinzu noskalo, smalki sakapā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra, sasmalcina.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čili piparu noskalo, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blendera traukā liek pusi kinzas zaļumu, ingveru, ķiplokus, čili piparus. Pievieno eļļu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sojas mērci.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laimus noskalo un norīvē uz smalkās rīves miziņu. Izspiež sulu un pievieno mērces sastāvdaļām.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu sablendē viendabīgā masā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ieber katliņā un pārlej ar ūdeni.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek vārīties. Vāra 5 minūtes, pēc tam rīsiem nolej ūdeni.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus samaisa ar iepriekš pa gatavoto karija pastu.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo veidni ietauko ar eļļu un ieber rīsus.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz rīsiem liek zivs gabaliņus. Laimu sagriež šķēlītēs un liek starp zivs gabaliņiem.

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Liek cepties rīsus un zivis. Cep 15 minūtes.

18. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz pēc izvēles pārkaisītu ar atlikušo kinzu un/vai smalki sagrieztiem zaļajiem lociņiem.