Zaļā karija pasta ir pieejama gandrīz katrā lielveikalā dažādos iepakojumos – gan paciņās, gan burciņās. To ir ļoti ērti lietot karija ēdieniem, bet tomēr tas nav salīdzināms ar paštaisītu, mājās gatavotu zaļā karija pastu. Ja saņematies drosmei, tad gatavojiet vairākas porcijas uzreiz un uzglabājiet ledusskapī. Ja ne, izmantojiet gatavo variantu.
Karija pastai
Zivs fileju sagriež nelielākos gabaliņos.
Liek traukā, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus un uzrīvē nedaudz muskatrieksta.
Pāri pārslaka laima sulu.
Pagatavo karija pastu: ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
Kinzu noskalo, smalki sakapā.
Ķiploka daiviņas notīra, sasmalcina.
Čili piparu noskalo, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
Blendera traukā liek pusi kinzas zaļumu, ingveru, ķiplokus, čili piparus. Pievieno eļļu.
Pievieno sojas mērci.
Laimus noskalo un norīvē uz smalkās rīves miziņu. Izspiež sulu un pievieno mērces sastāvdaļām.
Visu sablendē viendabīgā masā.
Rīsus noskalo zem tekoša ūdens, ieber katliņā un pārlej ar ūdeni.
Liek vārīties. Vāra 5 minūtes, pēc tam rīsiem nolej ūdeni.
Rīsus samaisa ar iepriekš pa gatavoto karija pastu.
Cepamo veidni ietauko ar eļļu un ieber rīsus.
Uz rīsiem liek zivs gabaliņus. Laimu sagriež šķēlītēs un liek starp zivs gabaliņiem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Liek cepties rīsus un zivis. Cep 15 minūtes.
Pasniedz pēc izvēles pārkaisītu ar atlikušo kinzu un/vai smalki sagrieztiem zaļajiem lociņiem.
Komentāri: