Zilā siera bumbas ar vīģēm un valriekstiem

Viegla
līdz 30 min
20 personām

Sastāvdaļas

  • 230 g Philadelphia krēmsiera
  • 90 g zilā siera
  • 50 g žāvētu vīģu
  • ¼ tējkarotes citrona miziņu
  • 100 g valriekstu

Pagatavošana

  1. Vīģes smalki sakapā, zilo sieru sadrumstalo.
  2. Ar putotāju saputo kopā krēmsieru, zilo sieru, vīģes un citrona miziņas līdz krēmīgai konsistencei. No masas veido mazas bumbiņas, ko liek ledusskapī uz 2 stundām.
  3. Valriekstus cep krāsnī 180 °C temperatūrā 6 minūtes, pēc tam atdzesē un sakapā ar nazi.
  4. Bumbiņas apviļā sakapātajos valriekstos un līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.