Ziemas pica ar āboliem un zilo sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Ne visas picas ir ar sarkano tomātu mērci un mocarellas sieru! Pamēģiniet ko citādu, īsti ziemīgu un sātīgu ēdienu, ar bagātīgu siera devu, āboliem un pat bekonu! Ķiploku cienītājiem piedāvāju visam pievienot iepriekš apceptu sasmalcinātu ķiploku. To pat labāk var saukt nevis par picu, bet par plakano maizi.

Sastāvdaļas

  • gatava picas mīkla, ko pagatavo pēc mīļākas receptes
  • 2–3 vidēji āboli, mizoti, sagriezti šķēlītēs
  • 200 g bekona
  • 200–250 g zilā siera
  • 150 g cietā rīvētā siera
  • 3–4 ēdamkarotes kļavu sīrups

Pagatavošana

4 porcijām jeb 2 picām

  1. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Bļodiņā lej kļavu sīrupu, pievieno ābolus un labi iemaisa. Noliek malā, kamēr sagatavo visu pārējo.
  2. Iepriekš pagatavotu picas mīklu izrullē izvēlētajā formā, maliņas atstājot mazliet biezākas.
  3. Picu pārkaisa ar daļu cietā rīvētā siera. Pa virsu liek ābolu šķēlītes, sagrieztu bekonu un pārkaisa ar gabaliņos salauztu zilo sieru. Pēdējā kārtā liek atlikušo cieto sieru. Ja izmanto ķiploku, sakapā to, viegli apcep un pārkaisa pēdējo.
  4. Pirms likšanas krāsnī viegli pāršļaksta ar kļavu sīrupu!
  5. Cep iepriekš līdz 200 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī, līdz pica ir zeltaini brūna un siers kūst.