Zīda tofu un mandeļu ceptā siera kūka ar zemeņu želeju
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
85 g kviešu miltu
25 g cukura
šķipsniņa sāls
40 g bio margarīna vai kokosriekstu eļļas
KRĒMAM
335 g jeb 1 paciņa zīda tofu
65 g cukura
sula no ½ citrona
šķipsniņa sāls
20 g Rapunzel bio mandeļu sviesta
20 g rapšu vai saulespuķu eļļas
½ mazas vaniļas pāksts
15 g kukurūzas cietes
ŽELEJAI
100 g saldētu zemeņu
20 g cukura
45 g ūdens
sula no ¼ citrona
1 g agaragara pulvera
Pagatavošana
Pagatavo kūkas pamatni. Miltus, cukuru un sāli samaisa, un tajos iemīca margarīnu. Mīklai jāatgādina drumstalu mīklu, tai nav jābūt kopa vienā gabalā. To liek kūkas formā un vienmērīgi piepresē. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 8 minūtes vai līdz tā ir zeltaina.
Pagatavo kūkas krēmu. Zīda tofu* sablendē kopā ar cukuru, citronu sulu un šķipsniņu sāls līdz krēmīgai masai. Tad tajā iemaisa mandeļu sviestu, rapšu eļļu un sēkliņas no vaniļas pāksts, beigās iemaisa kukurūzas cieti tā, lai masā nav kunkuļu.
Gatavo tofu masu klāj pa virsu pamatnei, izlīdzina un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī, ko uzreiz pārslēdz uz 150 °C temperatūru, un cep 15–20 minūtes.
Pagatavo želeju. Zemenes karsē katliņā kopā ar cukuru un ūdeni, līdz tās ir mīkstas. Tad masu sablendē un izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām un biezumiem. Iegūto zemeņu biezeni liek atpakaļ tīrā katliņā, pievieno citronu sulu un agaragara pulveri. Pulveri kārtīgi iemaisa, un ļauj masai vārīties (burbuļot) apmēram 2 minūtes. Masu lej pa virsu formā izceptai siera kūkai un atdzesē, līdz tā ir sastingusi.
Noslēpums, lai atbrīvotos no nepatīkamās sojas garšas, kas piemīt tofu, ir izbalansēt krēma garšu ar skābumu (citronu sula) un sāli. Noteikti pagaršojiet krēmu pirms cepšanas, lai pārliecinātos, vai garša ir patīkama.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: