Zīda tofu un mandeļu ceptā siera kūka ar zemeņu želeju

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 85 g kviešu miltu
  • 25 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 40 g bio margarīna vai kokosriekstu eļļas

KRĒMAM

  • 335 g jeb 1 paciņa zīda tofu
  • 65 g cukura
  • sula no ½ citrona
  • šķipsniņa sāls
  • 20 g Rapunzel bio mandeļu sviesta
  • 20 g rapšu vai saulespuķu eļļas
  • ½ mazas vaniļas pāksts
  • 15 g kukurūzas cietes

ŽELEJAI

  • 100 g saldētu zemeņu
  • 20 g cukura
  • 45 g ūdens
  • sula no ¼ citrona
  • 1 g agaragara pulvera

Pagatavošana

  1. Pagatavo kūkas pamatni. Miltus, cukuru un sāli samaisa, un tajos iemīca margarīnu. Mīklai jāatgādina drumstalu mīklu, tai nav jābūt kopa vienā gabalā. To liek kūkas formā un vienmērīgi piepresē. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 8 minūtes vai līdz tā ir zeltaina.
  2. Pagatavo kūkas krēmu. Zīda tofu* sablendē kopā ar cukuru, citronu sulu un šķipsniņu sāls līdz krēmīgai masai. Tad tajā iemaisa mandeļu sviestu, rapšu eļļu un sēkliņas no vaniļas pāksts, beigās iemaisa kukurūzas cieti tā, lai masā nav kunkuļu.
  3. Gatavo tofu masu klāj pa virsu pamatnei, izlīdzina un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī, ko uzreiz pārslēdz uz 150 °C temperatūru, un cep 15–20 minūtes.
  4. Pagatavo želeju. Zemenes karsē katliņā kopā ar cukuru un ūdeni, līdz tās ir mīkstas. Tad masu sablendē un izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām un biezumiem. Iegūto zemeņu biezeni liek atpakaļ tīrā katliņā, pievieno citronu sulu un agaragara pulveri. Pulveri kārtīgi iemaisa, un ļauj masai vārīties (burbuļot) apmēram 2 minūtes. Masu lej pa virsu formā izceptai siera kūkai un atdzesē, līdz tā ir sastingusi.
  • Noslēpums, lai atbrīvotos no nepatīkamās sojas garšas, kas piemīt tofu, ir izbalansēt krēma garšu ar skābumu (citronu sula) un sāli. Noteikti pagaršojiet krēmu pirms cepšanas, lai pārliecinātos, vai garša ir patīkama.