ZANDARTA ZIVJU PIRKSTIŅI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
zivju pirkstiņi

Sastāvdaļas

  • 1 zandarta fileja
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 2 olas
  • 100 g panko rīvmaizes
  • sāls
  • eļļa cepšanai
  • 4 ēdamkarotes smalcinātu sālītu grauzdētu zemesriekstu
  • 1 svaigs citrons

 

MĒRCEI

  • 3 daiviņas ķiploku
  • ½ ēdamkarotes svaiga ingvera
  • 75 ml tumšās sojas mērces
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Zandarta fileju sagriež 2,5 cm biezās strēmelēs (no vienas filejas sanāk vidēji 8–12 pirkstiņi) un pārber ar sāli. Atstāj atlaisties uz 30 minūtēm.
  2. Katliņā liek sasmalcinātus svaigus ķiplokus, sasmalcinātu svaigu ingveru, tumšo sojas mērci un čili pārslas. Kad sojas mērce sākusi vārīties, pieliek rīsu etiķi un brūno cukuru. Kad cukurs izkusis, pielej aukstu ūdeni, kurā ir izšķīdināta kartupeļu ciete. Turpina karsēt, līdz mērce kļūst biezāka.
  3. Pannā apmēram 1 cm biezumā sakarsē eļļu un pa vienam liek cepties zivju pirkstiņus, kas no sākuma ir apviļāti miltos, tad sakultā olā un visbeidzot panko rīvmaizē. Zivju pirkstiņi ir gatavi, kad apcepti zeltaini brūni no abām pusēm.
  4. Pasniedz kopā ar mērci, smalcinātiem sālītiem grauzdētiem zemesriekstiem un svaiga citrona daiviņām. Pēc vēlēšanās var pasniegt arī ar sasmalcinātu svaigu čili un sagrieztiem svaigiem pētersīļiem.