Zaļumos un Parmas sierā panēta mencas fileja

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

 

  • 4 mencas filejas
  • 200 g cietā siera
  • rīvmaize
  • zaļumi – loki, dilles un pētersīļi
  • 200 g sparģeļu
  • ķiršu tomātiņi
  • 2 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarote sinepju
  • citrona šķēle
  • sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Vēsā ūdenī atlaidina saldēto mencas fileju.
  2. Sagriež zaļumus, sarīvē cieto sieru, sajauc visu ar rīvmaizi un olīveļļu uz šķīvja.
  3. Ierīvē mencas fileju ar sinepēm, apvārta to zaļumu panējumā un liek cepties uz pannas vai grila, beigās var pievienot mazliet sāls. Cep 3–4 minūtes no katras puses.
  4. Sparģeļus un tomātus apsmērē ar olīveļļu un liek cepties, līdz tie kļūst mīkstāki, pievieno sāli un piparus.
  5. Kad zivs ir gatava un dārzeņi kļuvuši mīkstāki, liek tos uz šķīvja.