Fenheli sagriež plānās šķēlītes un rupji sakapā.
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Sīpollokiem nogriež baltās daļas un rupji sagriež. Puravam nogriež balto daļu, un sagriež ripiņās.
Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu, un uz mērenas liesmas viegli apcep sīpolus, fenheļus un puravus, kā arī sīpolloku baltās daļas.
Kad garšsaknes gandrīz gatavas un zeltaini caurspīdīgas (pēc ~ 15 minūtēm), pievieno vīnu, un uz lēnas uguns vāra, kamēr gandrīz viss vīns iztvaikojis un palikušas tikai ~ 2–3 ēdamkarotes.
Tad katla saturam pievieno ūdeni un saldo krējumu un vāra vēl aptuveni 15 minūtes.
Visbeidzot pievieno sagrieztos sīpollokus (zaļos kātus) un vāra vēl 2 minūtes. Izslēdz liesmu, un visu sablendē viendabīgā biezzupā. Pēc garšas pievieno sāli un maltus baltos piparus.
Bļodiņā sakuļ paniņas ar svaigo sieru. Pēc garšas pievieno sāli.
Kad zupu servē šķīvjos, tad klāt pievieno 2–3 ēdamkarotes burvīgās paniņu mērces.
Komentāri: