Zaļais garneļu karijs ar melnajiem rīsiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g melno pilngraudu rīsu Just Nature
  • 300 g nevārītu tīģergarneļu
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sauja sakapātu sīpolloku baltās daļas
  • 2 tējkarotes zaļā karija pastas
  • 1 ēdamkarote zivju mērces
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • sauja bazilika lapiņu
  • 150 g spinātu
  • 150 g sniega zirņu
  • 1 maza zaļā paprika

Pagatavošana

  1. Sālsūdenī novāra melnos pilngraudu rīsus. Tie jāvāra ilgāk nekā parastie rīsi, apmēram 40 minūtes, tādēļ iesaku sākt ar rīsu vārīšanu. Tad tie būs gatavi reizē ar kariju.
  2. Dziļā panna liek kokosriekstu eļļu, sakapātus ķiplokus, loku baltās daļas, un apcep.
  3. Pievieno stienīšos sagrieztu papriku, sniega zirņus, karija pastu, zivju mērci, brūno cukuru, un visu apcep. Pievieno kokosriekstu pienu, bazilika lapiņas, spinātu lapiņas, un visu uzvāra.
  4. Atsevišķā pannā apcep garneles, pievienojot sāli, piparus, nedaudz citronu vai laima sulu.
  5. Kariju liek bļodiņā, pāri kārto garneles un pievieno klāt melnos rīsus.