Vistu stilbiņi ar kartupeļu daiviņām

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ja cepam mājās veselu vistu, bērni parasti piesakās uz stilbiņiem. Tos ir ērti paņemt rokās, un gaļa ir sulīgāka. Tādēļ iesakām bērniem cept tikai stilbiņus un pasniegt tos ar kartupeļu daiviņām un krējuma mērci.

Sastāvdaļas

  • 6 vistu stilbiņi
  • 10 kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • sula no ½ citrona
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls un Kajennas pipari
  • sauja pētersīļu vai diļļu
  • olīveļļa
  • 100 ml krējuma

Pagatavošana

  1. Sajauc marinādei sojas mērci, 2 ēdamkarotes olīveļļas, citronu sulu, sāli, medu, Kajennas piparus un smalki sakapātus ķiplokus. Ar šo maisījumu ierīvē vistu stilbiņus un ļauj 30 minūtes ievilkties.
  2. Kartupeļus sagriež 4 daļās – daiviņās. Pētersīļus vai dilles sakapā, pārkaisa kartupeļu daiviņām un samaisa kopā ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno arī nedaudz sāls.
  3. Cepamajā veidnē kārto vistu stilbiņus un kartupeļu daiviņas. Cep cepeškrāsnī 45 minūtes 200 °C temperatūrā. Pasniedz ar skābu krējumu. Ja bērni ir gatavi eksperimentiem, krējumu var sajaukt ar zaļumiem, nedaudz citronu sulas, medu un sāli. Asumam var pievienot arī Kajennas vai čili piparus.