Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Vistas karijs ar basmatri rīsiem
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
150 g basmati rīsu
1 ēdamkarote sarkanās karija pastas
1 tējkarote karija pulvera
500 g vistas šķiņķīšu
2 oranžās paprikas
250 ml kokosriekstu krēma
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
4 porcijām
Novāra rīsus, aplejot ar divtik lielu daudzumu ūdens un vārot uz lēnas uguns zem vāka aptuveni 10 minūtes, līdz viss ūdens uzsūcies un rīsi ir irdeni.
Sakarsē pannu ar eļļu un strauji apcep karija pastu un pulveri. Pievieno mazākos gabalos sagrieztu vistu un apcep to. Pievieno strēmelēs sagrieztu papriku, nedaudz pacep un aplej ar kokosriekstu krēmu. Sautē dažas minūtes.
Kariju pasniedz ar vārītajiem rīsiem.
Padoms – kariju var papildināt ar šampinjoniem, sīpoliem, ananasu gabaliņiem un citām piedevām. Ieteicams izmanto tieši kokosriekstu krēmu (nopērkams tetrapakās).
Komentāri: