Vistas karijs ar basmatri rīsiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g basmati rīsu
  • 1 ēdamkarote sarkanās karija pastas
  • 1 tējkarote karija pulvera
  • 500 g vistas šķiņķīšu
  • 2 oranžās paprikas
  • 250 ml kokosriekstu krēma
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

4 porcijām 

  1. Novāra rīsus, aplejot ar divtik lielu daudzumu ūdens un vārot uz lēnas uguns zem vāka aptuveni 10 minūtes, līdz viss ūdens uzsūcies un rīsi ir irdeni.
  2. Sakarsē pannu ar eļļu un strauji apcep karija pastu un pulveri. Pievieno mazākos gabalos sagrieztu vistu un apcep to. Pievieno strēmelēs sagrieztu papriku, nedaudz pacep un aplej ar kokosriekstu krēmu. Sautē dažas minūtes.
  3. Kariju pasniedz ar vārītajiem rīsiem.

Padoms – kariju var papildināt ar šampinjoniem, sīpoliem, ananasu gabaliņiem un citām piedevām. Ieteicams izmanto tieši kokosriekstu krēmu (nopērkams tetrapakās).

Komentāri: