Vistas gaļas bumbiņas ar krāsnī grilētiem brokoļiem un ananasiem saldskābā mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 ml sojas mērces
  • 50 ml rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 300 g tomātu mērces
  • 5–6 cm ingvera saknes
  • 4–5 daiviņas ķiploku
  • 1 mazs ananass
  • 2 mazi brokoļi
  • buntīte loku
  • 400 g maltas vistas gaļas
  • sāls
  • 150 g panko rīvmaizes
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu

Pagatavošana

  1. Ingveru un ķiplokus nomizo un sarīvē. Bļodā sajauc tomātu mērci, medu, sojas mērci, rīsu etiķi, pievieno pusi ingvera un ķiploku.
  2. Ananasu un brokoļus sagriež kodiena izmēra gabalos, pārlej ar pusi mērces, liek krāsnī tvaika režīmā 180 ºC temperatūrā uz 10 minūtēm tvaicēties.
  3. Vistas maltajai gaļai pievieno olu, atlikušos ingveru un ķiplokus un panko, pieber šķipsnu sāls, sagriež un pievieno lokus, un visu kārtīgi samīca viendabīgā masā. Veido gaļas bumbiņas.
  4. Gaļas bumbiņas liek uz dārzeņiem un tvaicē 5 minūtes 180 ºC temperatūrā tvaika režīmā.
  5. Ieslēdz broilēšanas režīmu, pārlej gaļas bumbiņas un dārzeņus ar atlikušo mērci un grilē krāsnī 220 ºC temperatūrā apmēram 10 minūtes, līdz mērce sabiezē un viss ir zeltaini brūns.