Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Vistas gaļas bumbiņas ar krāsnī grilētiem brokoļiem un ananasiem saldskābā mērcē
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
100 ml sojas mērces
50 ml rīsu etiķa
2 ēdamkarotes medus
300 g tomātu mērces
5–6 cm ingvera saknes
4–5 daiviņas ķiploku
1 mazs ananass
2 mazi brokoļi
buntīte loku
400 g maltas vistas gaļas
sāls
150 g panko rīvmaizes
1 ola
1 ēdamkarote sezama sēklu
Pagatavošana
Ingveru un ķiplokus nomizo un sarīvē. Bļodā sajauc tomātu mērci, medu, sojas mērci, rīsu etiķi, pievieno pusi ingvera un ķiploku.
Ananasu un brokoļus sagriež kodiena izmēra gabalos, pārlej ar pusi mērces, liek krāsnī tvaika režīmā 180 ºC temperatūrā uz 10 minūtēm tvaicēties.
Vistas maltajai gaļai pievieno olu, atlikušos ingveru un ķiplokus un panko, pieber šķipsnu sāls, sagriež un pievieno lokus, un visu kārtīgi samīca viendabīgā masā. Veido gaļas bumbiņas.
Gaļas bumbiņas liek uz dārzeņiem un tvaicē 5 minūtes 180 ºC temperatūrā tvaika režīmā.
Ieslēdz broilēšanas režīmu, pārlej gaļas bumbiņas un dārzeņus ar atlikušo mērci un grilē krāsnī 220 ºC temperatūrā apmēram 10 minūtes, līdz mērce sabiezē un viss ir zeltaini brūns.
Komentāri: