Vistas fileja, cepti redīsi, meža ķiploku un šalotes sīpolu sviesta mērce

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 3 šalotes sīpoli
  • 80 g sviesta
  • 100 ml baltvīna
  • 100 ml saldā krējuma
  • 60 g meža ķiploku
  • 200 g vistas filejas
  • 100 g redīsu
  • jūras sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Šalotes sīpolus nomizo un liek uz pannas sautēties, pievieno jūras sāli. Kad sīpoli apsautēti, pievieno sviestu un sautē, līdz sviests savelkas, pievieno baltvīnu un turpina sautēt. Kad vīns izsūkts, pievieno saldo krējumu un izkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Visu liek blenderī, pievieno kapātus meža ķiplokus un blendē līdz vienmērīgai un krēmīgai mērcei.
  3. Vistas fileju cep uz grilpannas, līdz tā gatava, pārkaisa ar sāli un pipariem. Beigās noglazē ar sviestu.
  4. Redīsus nomazgā, pārgriež uz pusēm un liek cepties pannā ar sviestu un sāli.
  5. Kad redīsi izcepti, kārto uz šķīvja redīsus, biezeni un vistu. Pasniedz.

Komentāri: