Vista sviesta mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sātīgs un sildošs ēdiens. Ātra un vienkārša recepte, tomēr tai nepieciešamas diezgan liels garšvielu arsenāls. Ja Jums tāds mājās nav, iztieciet ar gatavu Karija maisījumu no jebkura ražotāja, pievienojot aptuveni 2 ēdamkarotes. Der arī Karija pasta – Tikka Massala, vai Garam Massala no firmas PATAKS vai cita ražotāja. To pievienojiet ~ 2 ēdamkarotes.

Sastāvdaļas

  • 800 g vistas filejas
  • 100 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote sarkanās paprikas pulvera
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • ½ tējkarotes kurkumas pulvera
  • 1 tējkarote svaiga rīvēta ingvera
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • 2 lauru lapas
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 4  tomāti vai  400 ml konservētu tomātu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sagriež kumosa lieluma kubiņos, pārējās sastāvdaļas smalki sakapā.
  2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, un tajā apdedzina lauru lapu, ko pēc tam izņem ārā, katliņā pievieno sīpolus un apcep tos, līdz tie ir viegli zeltaini. Sīpoliem pievieno visas garšvielas un mazliet apcep.
  3. Pievieno sakapātās ķiploka daiviņas un vistas gabaliņus un cep 15 minūtes. Kad vista zeltaina, pievieno kubiņos sagrieztus tomātus vai konservētos tomātus un tomātu pastu. Visu nedaudz uz nelielas uguns pasautē. Ja liekas par biezu, pievieno ūdeni, bet pavisam nedaudz.
  4. Pēdējo pievieno saldo krējumu un uzkarsē.
  5. Pasniedz kopā ar basmati rīsiem, ja vēlas, dekorē ar svaigu kinzu.

Komentāri:

  • Rudite saka:

    Nav saprotams, kur jāliek tomāti, kur medus.

  • PieGalda fans saka:

    Viss diezgan forši, vienīgi sviesta mērces receptes sastāvdaļu sarakstā iztrūkst diezgan svarīga lieta – sviests 🙂 Tāpēc nezinu, vai sanāca gana sviestaina mērce, jo liku 50g, bet varbūt bija jāliek 200g?
    Jebkurā gadījumā citādi recepte ļoti laba!

  • Līva Kārkle Upeniece saka:

    Paldies par komentāru, sastāvdaļu sarakstā pievienojām nepieciešamo sviesta daudzumu.
    Un prieks, ka garšoja! 🙂