Vista rīsos un dārzeņos Galinhada

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Šī ir tradicionāla brazīliešu recepte – krāsaina, sulīga, nedaudz asa un aromātiska. Visas sastāvdaļas tiek sautētas kopā – vistas gaļa, rīsi un dārzeņi, tādējādi sajaucoties un papildinot citam citu.

Laims šajā receptē ir obligāts, jo rada neatkārtojamu citrusa piešprici.

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista ( ~ 1,5 kg)
  • 1 neliels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 lauru lapas
  • 3 tomāti
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 oranžā vai dzeltenā paprika
  • 1 glāze (250 g) rīsu
  • ½ laims
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 2 glāzes (480 ml) karsta ūdens
  • 1 buntīte svaigu zaļumu – pētersīļu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus notīra un smalki sakapā. Paprikas, tomātus un pētersīļus noskalo. Tomātus noblanšē karstā ūdenī, novelk miziņas un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Paprikai izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Vistu noskalo, nosusina papīra dvielī un ar asu nazi vai virtuves šķērēm sadala gabalos.
  4. Vistas gabalus liek lielā bļodā. Izspiež laima sulu un pārlej to pāri vistai, uzkaisa pāris šķipsniņās sāls un ierīvē vistas gabalus. Atstāj 15 minūtes marinēties.
  5. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabalus, līdz tie kļūst skaisti zeltainā krāsā.
  6. Kad vistas gaļa ir apcepta, pievieno sīpolus, ķiplokus un lauru lapas.
  7. Pievieno tomātus, papriku, rīsus un šķipsniņu sāls. Samaisa.
  8. Pielej karsto ūdeni un samazina liesmu. Pannai uzliek vāku un gatavo ~40 minūtes, līdz vista ir gatava, rīsi kļuvuši mīksti un ūdens ir iztvaikojis. Gatavošanas laikā ik pa brīdim pannas saturu apmaisa, lai rīsi gatavotos vienmērīgi.  Ja gatavošanas laikā rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni, bet vēl nav gatavi, pievienojiet vēl nedaudz karsto ūdeni!
  9. Pārkaisa ar sakapātajiem pētersīļiem un pasniedz nekavējoties.