Vista ar tomātiem

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 4 sarkanie tomāti
  • 4 dzeltenie tomāti
  • 400 g ķiršu tomātiņu (var būt arī konservēti)
  • 150 g Fetas siera
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 sarkanais sīpols
  • ⅓ tējkarotes tabasko mērces
  • ⅓ tējkarotes Vusteras mērces
  • 2 tējkarotes balzametiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • baziliks

Pagatavošana

  1. Vistu sadala pa gabaliem, iegūstot 2 kājiņas, 2 šķiņķīšus, 2 spārnus un 2 filejas, pārējo var sasaldēt un pataupīt vistas buljona pagatavošanai.
  2. Blendera traukā liek ķiršu tomātiņus, fetas sieru, ķiploka daiviņas, nomizotu sīpolu, tabasko mērci, sāli, Vusteras mērci un balzametiķi, visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Mērci lej cepamajā pannā, pāri tai kārto vistas gabalus, starp tiem liek lielās šķēlēs sagrieztus tomātus.
  4. Visu liek krāsnī 185 ºC temperatūrā un cep ~ 50 minūtes.
  5. Cepšanas beigās dekorē ar svaigu baziliku.