VILTOTIE BEEF WELLINGTON

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g saldētu kārtainās rauga mīklas plākšņu
  • 100 g Noo Cepeškungs liellopu aknu pastētes
  • 50 g Ementāles siera
  • 1–2 olu dzeltenumi

Pagatavošana

  1. Mīklu izņem no saldētavas, sadala plāksnēs un atlaidina istabas temperatūrā 10 minūtes.
  2. Ar 5 cm/dm apaļo formiņu no mīklas izspiež riņķīšus. Tos kārto uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Katra mīklas aplīša viducī kārto 1 tējkaroti pastētes, tajā iespiež 1 cm lielu siera klucīti.
  3. Olas dzeltenumu liek mazā bļodiņā un ar dakšiņu sakuļ. Ar otiņas palīdzību uzmanīgi nosmērē aplīša malas ar sakulto olu, pa virsu liek otru mīklas aplīti, malas kārtīgi saspiežot kopā.
  4. Ar dakšiņu malas saspiež kopā vēl stiprāk, lai cepšanās laikā ne pastēte, ne siers neizsprauktos laukā no mīklas.
  5. Ar sakulto olu pārsmērē visus mīklas sainīšus. Krāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai, un uzkodas cep tajā 12 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
  6. Pasniedz un ēd vēl siltas.