Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
VILTOTIE BEEF WELLINGTON
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g saldētu kārtainās rauga mīklas plākšņu
100 g Noo Cepeškungs liellopu aknu pastētes
50 g Ementāles siera
1–2 olu dzeltenumi
Pagatavošana
Mīklu izņem no saldētavas, sadala plāksnēs un atlaidina istabas temperatūrā 10 minūtes.
Ar 5 cm/dm apaļo formiņu no mīklas izspiež riņķīšus. Tos kārto uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Katra mīklas aplīša viducī kārto 1 tējkaroti pastētes, tajā iespiež 1 cm lielu siera klucīti.
Olas dzeltenumu liek mazā bļodiņā un ar dakšiņu sakuļ. Ar otiņas palīdzību uzmanīgi nosmērē aplīša malas ar sakulto olu, pa virsu liek otru mīklas aplīti, malas kārtīgi saspiežot kopā.
Ar dakšiņu malas saspiež kopā vēl stiprāk, lai cepšanās laikā ne pastēte, ne siers neizsprauktos laukā no mīklas.
Ar sakulto olu pārsmērē visus mīklas sainīšus. Krāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai, un uzkodas cep tajā 12 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Komentāri: