Viltotais zaķis

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

700 g liellopu maltās gaļas

300 g cūkas maltās gaļas

100 g karsti kūpināta bekona

sāls

pipari

1 liels sīpols

3 daiviņas ķiploku

4 vārītas olas

3 baltmaizes šķēles

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploku smalki sakapā un cep uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un mīksti.
  2. Bekonu sakapā, atstājot malā kādas 4 šķēles nesakapātas, ar ko vēlāk dekorēt viltoto zaķi.
  3. Lielā bļodā liek abas maltās gaļas, sakapāto bekonu, ceptos sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  4. Baltmaizes šķēles aplej ar ūdeni, lai nedaudz sasūcas, tad lieko ūdeni nospiež un pievieno bļodā pie gaļas. Visu kārtīgi samīca, līdz masa kļūst mazāk ķepīga.
  5. Sagatavo cepšanas formu, to nedaudz ieeļļojot. Traukā liek pusi maltās gaļas masas un kārtīgi nopresē, pa vidu rindiņā citu aiz citas liek vārītas olas, tad tām pa virsu liek otro pusi maltās gaļas masas, ar rokām kārtīgi piespiež, lai gaļas kukulītis veidotos pēc iespējas blīvāks un cepoties neatveras un nesadalās. Pa virsu kārto veselās bekona šķēles.
  6. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā apmēram 45 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas viltoto zaķi sagriež šķēlēs un bauda ar iecienītākajām piedevām.