Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
VIENKĀRŠĀ MAIZE AR SAULĒ KALTĒTIEM TOMĀTIEM
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
600 g pilngraudu kviešu miltu
1,5 tējkarotes sāls
½ tējkarotes sausā rauga (jā, tieši tik nedaudz)
580 ml ūdens
120 g saulē kaltētu tomātu eļļā
+ eļļa cepamā papīra ieziešanai
Pagatavošana
Bļodā ber miltus, sāli un raugu. Sausās sastāvdaļas samaisa, tad pievieno ūdeni. Mīklu samaisa ar karoti, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj rūgt istabas temperatūrā 14 stundas.
Pēc rūgšanas mīklā iemaisa nelielos gabaliņos sasmalcinātus saulē kaltētos tomātus.
Cepamo papīru apslaka ar nelielu daudzumu eļļas, to ieklāj bļodā un tajā liek sajaukto mīklu. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti, un mīklu atkārtoti uzraudzē vēl 2 stundas.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C temperatūrai, tajā liek čuguna katliņu, trauku vai vienkārši cepšana paredzētu trauku apmēram 22–24 cm/dm izmērā.
No cepeškrāsns izņem uzkarsēto forumu, tad tajā ar visu cepamo papīru ieceļ uzrūgušo mīklu, trauku pārklāj ar vāku, un maizi cep 50 minūtes, tad vāku noņem un gatavošanu turpina vēl 20 minūtes.
Komentāri: