VIENKĀRŠĀ MAIZE AR SAULĒ KALTĒTIEM TOMĀTIEM

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g pilngraudu kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes sausā rauga (jā, tieši tik nedaudz)
  • 580 ml ūdens
  • 120 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • + eļļa cepamā papīra ieziešanai

Pagatavošana

  1. Bļodā ber miltus, sāli un raugu. Sausās sastāvdaļas samaisa, tad pievieno ūdeni. Mīklu samaisa ar karoti, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj rūgt istabas temperatūrā 14 stundas.
  2. Pēc rūgšanas mīklā iemaisa nelielos gabaliņos sasmalcinātus saulē kaltētos tomātus.
  3. Cepamo papīru apslaka ar nelielu daudzumu eļļas, to ieklāj bļodā un tajā liek sajaukto mīklu. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti, un mīklu atkārtoti uzraudzē vēl 2 stundas.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C temperatūrai, tajā liek čuguna katliņu, trauku vai vienkārši cepšana paredzētu trauku apmēram 22–24 cm/dm izmērā.
  5. No cepeškrāsns izņem uzkarsēto forumu, tad tajā ar visu cepamo papīru ieceļ uzrūgušo mīklu, trauku pārklāj ar vāku, un maizi cep 50 minūtes, tad vāku noņem un gatavošanu turpina vēl 20 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: