Lasi iztīra, sagatavojot vienlaidu filejas gabalu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai.
Lasi uzliek uz dēlīša un trijās rindās izveido 18 caurumus, ar nazi iegriežot krustiņus, kas iziet cauri laša gaļai līdz ādai, taču nepārdur to.
Ņem bazilika lapu un tajā rūpīgi ievīksta saulē kaltēta tomāta pusīti un vienu olīvu. Satītos rullīšus sasprauž izurbtajos caurumiņos lasī.
Sagatavoto fileju liek cepešpannā, pārkaisa ar sāli un pipariem un apsmidzina ar olīveļļu. Iezīmē/iegriež porciju gabalus (pēc izvēles).
Piedevām sagatavo kabačus. Tos nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 2 cm lielos gabalos. Kabačus pārslaka ar 1/2 citrona sulu, sāli un 1–2 ēdamkarotēm olīveļļas un visu samaisa, lai dārzeņi būtu apņemti ar mērci.
Kabačus ber cepešpannā blakus lasim. Virsū izkārto sīpolu gredzenus. Visu liek cepeškrāsnī cepties 200 0C temperatūrā. Cep ~ 20 minūtes.
Kad zivs gatava, pannu izņem no krāsns un atstāj lasi nedaudz atdzist.
Laša fileju pasniedz kopā ar sautētajiem kabačiem, dekorētu ar citrona šķēlītēm.
Komentāri: