MĪKLAI
250 g ūdens
110 g sviesta
šķipsna sāls
30 g cukura
140 g miltu
4 olas
PILDĪJUMAM
270 g Cesvaine vājpiena biezpiena
500 g saldā krējuma
100 g pūdercukura
Pagatavošana
Katliņā lej ūdeni un pievieno sviestu, sāli un cukuru. Uz vidēji lielas uguns silda, līdz sviests izkusis un šķidrums uzvārījies. Noņem no uguns un pievieno miltus. Intensīvi maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Katlu liek atpakaļ uz uguns, un mīklu gatavo vēl 2–3 minūtes, nepārtraukti maisot.
Mīklu pārliek lielā bļodā un maisa ar koka karoti vismaz 3–5 minūtes, lai tā atdziest.
Pa vienai pievieno olas, visu laiku turpinot intensīvi maisīt. Kad olas pievienotas, mīklai jābūt vijīgai un viendabīgai, bet ne tekošai. Sapilda konditorejas maisā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo plātni noklāj ar cepamo papīru. Uz tās izspiež vienādus aplīšus 3–4 cm/dm, ievērojot atstarpes. Cep 35–40 minūtes, līdz vēja kūkas izcepušās. Izņem un atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā liek biezpienu, cukuru un saldo krējumu, ar mikseri visu saputo krēmīgā masā.
Atdzisušajām kūciņām ar asu nazi nogriež cepurītes, pilda tās ar krēmu, cepurītes uzliek atpakaļ, visu pārber ar pūdercukuru un pasniedz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: