Veģetārā Lazanja

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Ļoti garšīga tradicionālās lazanjas alternatīva. Šoreiz bez treknās, baltās Bešamela mērces, bet ar pašu gatavotu tomātu mērci. Tagad mērcei noteikti izmantojam svaigos tomātus, taču pavasarī labāk šo recepti gatavot ar konservētajiem. Pats svarīgākais ir mērcei pievienot daudz svaigo zaļumu.

Sastāvdaļas

  • 0,5 glāzes brūno lēcu
  • 1 burkāns
  • 150 g rīvēta cietā tipa siera
  • 10 lazanjas makaronu plākšņu

Mērcei

  • 3 daiviņas ķiploku
  • olīveļļa
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 1 kg tomātu (ja izmantojat konservētus, tad 200 ml konservētu + 2 svaigi)
  • cukurs pēc garšas
  • svaigi vai kaltēti zaļumi (salvija, majorāns, baziliks, raudene)
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

 

Pagatavošana

1. Liek vārīties lēcas, ievērojot ražotāja norādījumus uz iepakojuma.

2.Pagatavo mērci: olīveļļā apcep sīpolus, papriku, zaļumus, ķiploka daiviņas, pievieno konservētos tomātus, svaigos tomātus, cukuru, vēl nedaudz apcep, pievieno sāli un piparus pēc garšas, sablendē viendabīgā mērcē.

3.Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno olīveļļu un sāli, un liek vārīties lazanjas plāksnes saskaņā ar ražotāja norādīto laiku, parasti 5 minūtes.

4. Kārto lazanju: traukā vispirms liek mērci, tad lazanjas plāksnes, tad lēcas, atkal mērci un sieru. Pārklāj ar lazanjas plāksnēm un atkārto vēlreiz to pašu.

5. Augšējo kārtu pabeidz ar lazanjas plāksnēm, ko bagātīgi pārkaisa ar sieru.

6.Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai, un cep lazanju 30 minūtes.

Labāk šai receptei ir izvēlēties uzreiz individuālus porciju traukus, jo ēdiens ir “slapjš” un to nebūs viegli sadalīt pa porcijām.

Komentāri: