Vegānu “tunča” salāti … bez tunča

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g vārītu turku zirņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 svaigs gurķis
  • 3 selerijas kāti
  • 2 ēdamkarotes krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • 3 tējkarotes sinepju
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu
  • buntīte loku
  • buntīte diļļu
  • sauja kapātu valriekstu
  • 2 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana

  1. Ķiplokus un sīpolu ļoti smalki sakapā.
  2. Gurķi un seleriju sagriež smalkos kubiņos.
  3. Zaļumus smalki sakapā.
  4. Turku zirņus sajauc ar sinepēm, auzu krējumu, rauga pārslām, citronu sulu, sāli un pipariem, un masu sablendē.
  5. Turku zirņu masai pievieno sagrieztos dārzeņus, zaļumus un sakapātos valriekstus, visu labi samaisa.
  6. “Tunča” salātus smērē uz maizes, pa virsu uzliekot kādu svaigu tomātu vai zaļumus.