Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Vegānu “tunča” salāti … bez tunča
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 g vārītu turku zirņu
1 sarkanais sīpols
2 daiviņas ķiploku
1 svaigs gurķis
3 selerijas kāti
2 ēdamkarotes krējuma vai bezpiedevu jogurta
3 tējkarotes sinepju
3 ēdamkarotes rauga pārslu
buntīte loku
buntīte diļļu
sauja kapātu valriekstu
2 ēdamkarote citronu sulas
Pagatavošana
Ķiplokus un sīpolu ļoti smalki sakapā.
Gurķi un seleriju sagriež smalkos kubiņos.
Zaļumus smalki sakapā.
Turku zirņus sajauc ar sinepēm, auzu krējumu, rauga pārslām, citronu sulu, sāli un pipariem, un masu sablendē.
Turku zirņu masai pievieno sagrieztos dārzeņus, zaļumus un sakapātos valriekstus, visu labi samaisa.
“Tunča” salātus smērē uz maizes, pa virsu uzliekot kādu svaigu tomātu vai zaļumus.
Komentāri: