Vasaras deserts – biezpiena krēms ar bezē un svaigām ogām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Viegls, gaisīgs, vasarīgi sulīgs un ar … nevis rozīnīti, bet bezē, kas sākumā kraukšķ un pēc tam izkūst uz mēles.

Sastāvdaļas

  • 300 g vasaras ogu – zemenes, avenes, mellenes
  • 100 g saldā krējuma
  • 200 g krēmveida biezpiena vai sablendēta vājpiena biezpiena
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura

Bezē cepumiem

  • 2 olu baltumi
  • 150 g pūdercukura
  • var arī izmantot veikalā pirktus gatavus cepumus (~ 100 g)

Pagatavošana

  1. Gatavošanu sāk ar bezē cepumiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 °C temperatūrai. Olu baltumiem pieliek šķipsniņu sāls, un sāk putot. Kad baltumiem parādās putas, pamazām pievieno pūdercukuru. Puto, līdz masa ir stingra un spīdīga. Cepešplātni apklāj ar cepamo papīru, un uz tā veido apaļas formas cepumiņus, cik lielus vēlaties. Cep ~ 1 stundu, kamēr cepumi stingri.
  2. Sagatavo krēmu. Ja izmantojat vājpiena biezpienu, to izberž caur sietu vai sablendē krēmveida masā. Putukrējumu saputo kopā ar pūdercukuru. Kad krēms stingrs, iemaisa biezpienu.
  3. Ogas nomazgā un nosusina.
  4. Trauciņos kārto desertu. Vispirms krēmu, tad gabaliņos salauzītus bezē cepumus un ogas – visu kārtu kārtām. Pasniedz uzreiz. Desertu var arī sagatavot nedaudz iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavošanu sāk ar bezē cepumiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 °C temperatūrai. Olu baltumiem pieliek šķipsniņu sāls, un sāk putot. Kad baltumiem parādās putas, pamazām pievieno pūdercukuru. Puto, līdz masa ir stingra un spīdīga. Cepešplātni apklāj ar cepamo papīru, un uz tā veido apaļas formas cepumiņus, cik lielus vēlaties. Cep ~ 1 stundu, kamēr cepumi stingri.

2. pagatavošanas solis
Saldais_2

Sagatavo krēmu. Ja izmantojat vājpiena biezpienu, to izberž caur sietu vai sablendē krēmveida masā. Putukrējumu saputo kopā ar pūdercukuru. Kad krēms stingrs, iemaisa biezpienu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ogas nomazgā un nosusina.

4. pagatavošanas solis
Saldais_4

Trauciņos kārto desertu. Vispirms krēmu, tad gabaliņos salauzītus bezē cepumus un ogas – visu kārtu kārtām. Pasniedz uzreiz. Desertu var arī sagatavot nedaudz iepriekš un uzglabāt ledusskapī.