Viegls, gaisīgs, vasarīgi sulīgs un ar … nevis rozīnīti, bet bezē, kas sākumā kraukšķ un pēc tam izkūst uz mēles.
Bezē cepumiem
Gatavošanu sāk ar bezē cepumiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 °C temperatūrai. Olu baltumiem pieliek šķipsniņu sāls, un sāk putot. Kad baltumiem parādās putas, pamazām pievieno pūdercukuru. Puto, līdz masa ir stingra un spīdīga. Cepešplātni apklāj ar cepamo papīru, un uz tā veido apaļas formas cepumiņus, cik lielus vēlaties. Cep ~ 1 stundu, kamēr cepumi stingri.
Sagatavo krēmu. Ja izmantojat vājpiena biezpienu, to izberž caur sietu vai sablendē krēmveida masā. Putukrējumu saputo kopā ar pūdercukuru. Kad krēms stingrs, iemaisa biezpienu.
Ogas nomazgā un nosusina.
Trauciņos kārto desertu. Vispirms krēmu, tad gabaliņos salauzītus bezē cepumus un ogas – visu kārtu kārtām. Pasniedz uzreiz. Desertu var arī sagatavot nedaudz iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
Komentāri: