Vaniļas un mango kārtainās kūciņas

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums saldētas kārtainās mīklas

KRĒMAM

  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g Dr. Oetker kukurūzas cietes
  • 250 g kokosriekstu krēma
  • 50 g cukura
  • 1 trekna vaniļas pāksts
  • 50 g sviesta
  • 2 mango
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Pagatavo krēmu. Katliņā lej kokosriekstu krēmu, pievieno vaniļas sēkliņas un arī iztīrīto vaniļas pāksti. Uz ļoti mazas uguns silda to ~ 10 minūtes līdz pirmajiem burbulīšiem. Neļauj uzvārīties.
  2. Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
  3. Silto krējumu izkāš un, turpinot putot, mazā strūkliņā to pievieno olu dzeltenumiem. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezējusi.
  4. Krēmu liek bļodiņā. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Tas dos krēmam vēl papildu krēmīgāku konsistenci. Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj, lai atdziest.
  5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Gatavās mīklas plāksnes sagriež 20 vienādos taisnstūros un liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep krāsnī, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ja plāksnītes ļoti uzpūtušās, pēc cepšanas tās nedaudz pieplacina un atdzesē.
  6. Gatavos mango nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Katliņu ar biezu dibenu ietauko ar kokosriekstu eļļu vai neitrālu olīveļļu un uzkarsē. Tajā ieber mango gabaliņus kopā ar citronu sulu un cukuru un 1 minūti apcep.
  7. Ceptos mīklas kvadrātiņus sadala divās daļās. Uz apakšējās daļas klāj atdzisušo krēmu un liek mango, pa virsu liek nākamo mīklas kārtiņu un turpina to pašu secību – krēms un mango. Ja vēlaties, kūciņas var būvēt pat četrkārtīgas. Pirms pasniegšanas liek ledusskapī mazliet nostāvēties.