Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Vaniļas meringi ar dzērvenēm un riekstiem
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 olu baltumu
200 g cukura
½ tējkarotes Dr. Oetker vaniļas cukura
sauja riekstu (pēc izvēles)
sauja žāvētu dzērveņu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 ºC temperatūrai.
Lielā bļodā puto olbaltumus, līdz tie kļuvuši gaiši un pufīgi.
Pamazām pievieno cukurus un turpina putot vēl 10 minūtes, līdz iegūta stingra olu masa. Tajā iecilā riekstus un dzērvenes.
Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Uz tā ar karoti liek lielus olbaltuma pikučus.
Meringa cepumus liek krāsnī, un pazemina karstumu līdz 100 ºC temperatūrai. Cepumus cep 1 stundu 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē tos izslēgtā krāsnī.
Komentāri: