Vaniļas meringi ar dzērvenēm un riekstiem

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumu
  • 200 g cukura
  • ½ tējkarotes Dr. Oetker vaniļas cukura
  • sauja riekstu (pēc izvēles)
  • sauja žāvētu dzērveņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 ºC temperatūrai.
  2. Lielā bļodā puto olbaltumus, līdz tie kļuvuši gaiši un pufīgi.
  3. Pamazām pievieno cukurus un turpina putot vēl 10 minūtes, līdz iegūta stingra olu masa. Tajā iecilā riekstus un dzērvenes.
  4. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru. Uz tā ar karoti liek lielus olbaltuma pikučus.
  5. Meringa cepumus liek krāsnī, un pazemina karstumu līdz 100 ºC temperatūrai. Cepumus cep 1 stundu 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē tos izslēgtā krāsnī.