VAFELES AR PUTUKRĒJUMU

Viegla
līdz 1 h
16 personām

Vienkāršs, garšīgs un kraukšķīgs deserts! Ar putukrējumu pildītas vafeles ir tikai viena no versijām, ko pagatavot. Vafeļu pildījumu var mainīt pēc sirds patikas. Vafeles un citi bērnības deserti ir tie, kuru sastāvdaļas netiek mērītas gramos, bet gan vecajās labajās “graņonkas” glāzēs (250 ml).

Sastāvdaļas

  • 200 g kausēta sviesta
  • 5 lauku olas
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • vaniļas pāksts

PILDĪJUMAM

  • 250 ml saldā krējuma
  • samaltas kaltētas zemenes
  • 2–3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Ūdens peldē izkausē sviestu un tam vēl siltam pievieno cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un labi iemaisa. Pa vienai pievieno olas un saputo. Piesijā miltus un visu samaisa.
  2. Mīklai jābūt biezai, tādēļ, ja mīkla sanāk pārāk šķidra, pievieno vēl miltus.
  3. Uzkarsē “vecā” tipa vafeļu pannu. Uz karstas lej mīklu un cep vafeles. Sarullē vēl siltas. Kad tās atdzisušas, pirms pasniegšanas pilda ar izvēlēto krēmu.
  4. Mūsu krēms: saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Iemaisa sasmalcinātas kaltētas zemenes un pilda vafelēs, izmantojot konditorejas maisiņu.